FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovački HDZ: provala nije politički motivirana

KARLOVAC, 21. studenog 2011. (Hina) - Provala u stranačke prostorije HDZ-a u Karlovcu najvjerojatnije nije politički motivirana, iako provalnici nisu ukrali vrijednu elektroničku tehniku, već samo nađenih 550 kuna u kovanicama, izvijestio je HDZ na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji u povodu noćašnje provale.

Župan Ivan Vučić, predsjednik županijskog HDZ-a, osudio je taj divljački čin, prema komu bio počinjen, čak da je provaljeno u prostorije političkih suparnika. Po njegovim riječima članstvo je bilo sinoć u stranci do 21 sat, potom su zaključali vrata, a djelatnice su jutros oko sedam sati našle provaljena vrata, razbacane papire, ladice i stolice.

Tijekom policijskog očevida utvrđeno je da su provalnici odnijeli 550 kuna u kovanicama (za uređaj za kavu), a počinjena je i materijalna šteta za još dvije tisuće kuna zbog štete na vratima i bravama.

Karlovački gradonačelnik i predsjednik gradskog HDZ-a Damir Jelić rekao je da je za stranku to neugodna okolnost. Nekoliko se sati nije moglo raditi, moglo bi se reći da u nekim „promilima“ utječe i na izbore, ali je tu najvažniji jedan drugi problem, rekao je Jelić, i ustvrdio da ne možemo biti zadovoljni činjenicom da su "pojedinci koji se učestalo bave takvom rabotom na slobodi, umjesto ondje gdje im je mjesto“.

"Sigurnosno stanje u gradu je na visokoj razini. Policija razriješi 99 posto provala i krađa, a onda te iste osobe ponovno i često kradu po sličnim lokacijama. Tada je jasno da u sustavu postoji slaba karika pa policiju ta situacija deprimira i demotivira", kazao je Jelić.

Na pitanje odnosi li se „slaba karika“ na „pravosuđe“, Jelić je odgovorio da sami to možemo zaključiti.

U Karlovcu je zadnjih dana po nekoliko provala na dan, a mete su Veleučilište i druge obrazovne ustanove, crkve i jedna zgrada gradske uprave, a noćas i HDZ, rečeno je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙