FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 21. studenog

ZAGREB, 21. studenog 2011. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak, 21. studenog:

(*) NOVSKA - Predsjednica Hrvatske demokratske zajednice Jadranka Kosor boravit će V. izbornoj jedinici - Lipiku, Požegi, Pleternici i Novoj Gradiški - te u VI. izbornoj jedinici - Novskoj (16 sati, Trg dr. Franje Tuđmana), Jasenovcu, Kutini i Ivanić Gradu.

SLAVONSKI BROD - Skup Kukuriku koalicije na kojem će biti predstavljeni kandidati za 5. izbornu jedinicu. Na skupu će govoriti predsjednik SDP-a Zoran Milanović, predsjednik HNS-a Radimir Čačić, predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić, predsjednik HSU-a Silvano Hrelja i koordinator za 5. izbornu jedinicu Igor Dragovan (18 sati,Trg Ivane Brlić Mažuranić).

ZAGREB - U nastavku suđenja potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu i ostalima u slučaju "Spice" trebao bi svjedočiti predsjednik uprave Privredne banke Božo Prka koji je bio član Podravkina nadzorna odbora. Optužene u aferi Spice tereti se da su Podravkinim novcem pokušali preuzeti vlasništvo nad tom tvrtkom, a oni na optužbe odgovaraju da su tvrtku branili od neprijateljskog preuzimanja. Za nezakonitosti kojima je Podravka navodno oštećena za 400 milijuna kuna USKOK uz bivšeg potpredsjednika Vlade Polančeca tereti i bivše čelnike koprivničke tvrtke Darka Marinca, Zdravka Šestaka, Josipa Pavlovića i Sašu Romca, vlasnika i direktora splitske tvrtke SMS Srđana Mladinića, suvlasnika varaždinske Fima Grupe Milana Horvata te odvjetnika Zorana Markovića. Osim za udruživanje zbog počinjenja kaznenih djela, tereti ih se i za zloporabe položaja i ovlasti, pomaganja i poticanja na te zloporabe te protuzakonito posredovanje. (9,30 sati, zagrebački Županijski sud, Trg Nikole Šubića Zrinskog 5)

(*) ZAGREB - Konferencija za medije, u organizaciji Zajednice županijskih zajednica udruga HVIDR-a RH i Udruga proisteklih iz Domovinskog rata na državnoj razini, na kojoj će predstaviti prijedlog za dodjelu odlikovanja predsjednici Vlade Republike Hrvatske i počasnoj predsjednici HVIDR-e Jadranki Kosor, temeljem Zakona o odlikovanjima i priznanjima RH. (11,30 sati, HVIDR-a, Galovićeva 10)

ZAGREB - Povodom obilježavanja dana prihvaćanja Konvencije UN-a o pravima djeteta u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti održat će se Svečana sjednica Vijeća za djecu u sklopu koje će biti uručena Nagrada za promicanje prava djeteta u 2011. godini te predstavljen časopis "Dijete i društvo" (11 sati, Trg hrvatskih velikana 6).

ZAGREB - Okrugli stol "Gdje je socijalna demokracija danas i što nam u tom smislu nude izbori" organizira Matica hrvatskih sindikata. Izlagači su Branko Caratan, Davor Gjenero, Ljubo Jurčić, Mato Lalić, Dragutin Lesar, Žarko Puhovski i drugi (10 sati, Leksikografski Zavod Miroslav Krleža, Prilaz Djure Deželića 2).

ZAGREB - Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize organizira okrugli stol na temu "Udruge osoba s invaliditetom pred novim izazovima" kojem je cilj upoznati udruge s procesima koji se događaju u društvu te informirati o praćenju i analizama javne politike koje utječu na rad i razvoj udruga osoba s invaliditetom (10 sati, Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27).

ZAGREB - Svečano zatvaranje projekta "Uključivanje učenika s teškoćama u obrazovanje za zapošljavanje" u sklopu IV. komponente IPA programa. Cilj projekta bio je unaprijediti obrazovna postignuća učenika s teškoćama u skladu s njihovim potrebama, njihovim mogućnostima za uspješno uključivanje na tržište rada te njihovu cjelokupnu društvenu integraciju (13 sati, Trg stjepana Radića 3).

Zvjezdicom (*) je označen događaj za koji je najava stigla naknadno.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

Ujutro: Milka Ćurković

Popodne: Neven Leskovar

Navečer: Srebrenka Parlov

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙