FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak 21. studenoga

ZAGREB, 20. studenoga 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak 21. studenoga:

BRUXELLES - Nastavit će se dijalog između Srbije i Kosova koji se od ožujka vodi uz posredovanje Europske unije (EU), a koji je prekinut krajem rujna. Po najavi voditelja pregovaračkog tima Srbije Borislava Stefanovića, teme razgovora bit će priznavanje sveučilišnih diploma, predstavljanje Kosova na regionalnim skupovima, a razgovarat će se i o aktualnoj situaciji na prijelazima na sjeveru Kosova. Srbi na sjeveru Kosova ne žele dopustiti da kosovske vlasti, koje oni ne priznaju, kontroliraju granične prijelaze Jarinje i Brnjak prema Srbiji. Ta dva prijelaza i ceste do njih u rujnu su zapriječili barikadama na kojima se smjenjuje lokalno srpsko stanovništvo.

BRUXELLES - Novi predsjednik grčke vlade Lukas Papademos sastat će se s predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom. S njim će se sastati i predsjednik EU-a Herman Van Rompuy.

NEW YORK - Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda raspravljat će o stanju u Jemenu.

NEW YORK - Vijeće za ljudska prava UN-ove Opće skupštine glasovat će o rezolucijama koje osuđuju kršenja ljudskih prava u Iranu, Mianmaru i Sjevernoj Koreji.

Dežurni:

Noć: Andrej Matijašević

Prijepodne: Sonja Djerasimović

Poslijepodne: Domagoj Janković

Navečer: Darko Vlahović

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙