FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirija: Novo nasilje i nakon isteka arapskog ultimatuma

DAMASK , 19. studenog 2011. (Hina/AFP) - Samo nekoliko sati nakon isteka ultimatuma Arapske lige kojim se pozvalo na prekid represije narodne pobune u Siriji, u nasilju u toj zemlji smrtno je stradalo 16 osoba, među kojima 11 civila, izvijestile su agencije.

Istodobno je sve više onih koji upozoravaju na potencijalno izbijanje građanskog rata u Siriji. Ne obazirući se na međunarodne pozive da se takvo što spriječi, režim nastavlja žestoku represiju. Prema podacima sirijskog Ureda za ljudska prava sa sjedištem u Velikoj Britaniji, u nasilju je u subotu u raznim dijelovima Sirije ubijeno jedanaest civila.

Sedmero ih je smrtno stradalo u vojnim napadima u Kafr Takaremu u sjeverozapadnoj pokrajini Idleb, a dvoje ih je ubijeno u sukobima između pripadnika vojske i vojnih dezertera u Kuseiru. Jedan je civil ubijen u napadu iz zasjede u Homsu, a još jedan tijekom pretresa kuća u Hami.

Sirijska vojska "upala je u Šezar u pokrajini Hami. Najprije su granatirali grad teškim oružjem, a potom su počeli s pretresima", izvijestio je regionalni Odbor za koordinaciju oporbenih snaga u Siriji. Istodobno su odmetnuti vojnici ubili četvoricu agenata tajnih službi u središnjem dijelu zemlje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙