FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja -Hrvatska - za subotu, 19. studenog

ZAGREB, 18. studenog 2011. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za subotu, 19. studenog:

VUKOVAR - U sklopu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, ispred ostataka nekadašnje zgrade Borovo Commercea u čijem se podrumu nalazio odjel vukovarske ratne bolnice i sklonište, komemorativnim programom "Žrtva Borovo naselja za domovinu" obilježit će se 20. obljetnica stradanja te vukovarske gradske četvrti u Domovinskom ratu (9,30 sati). Sudionici obilježavanja uputit će se zatim u koloni sjećanja do crkve Gospe Fatimske u kojoj će misu predvoditi fra Franjo Tomašević, župnik župe Presvetog Trojstva i gvardijan Franjevačkog samostana u Karlovcu (11 sati). U 12,30 sati odat će se počast hrvatskim braniteljima i civilima stradalim 1991. u Borovu, a u 13,30 sati stradalim na farmi Lovas nedaleko od Borova.

ĐURĐEVAC - Predsjednik Republike Ivo Josipović posjetit će Đurđevac. Susrest će se s čelnicima lokalne vlasti Koprivničko-križevačke županije (10,30 sati, Poglavarstvo Grada Đurđevca, Stjepana Radića 1), a potom u 11,50 sati obići utvrdu Stari grad. U 12,25 sati obići će tvrtku Haas Dom d.o.o. (Kolodvorska 2), a u 14,20 sati obići će lokalitet Geografsko-botaničkog rezervata Đurđevački pijesci. Nakon posjeta Đurđevcu predsjednik Republike Ivo Josipović posjetit će Daruvar.

OSIJEK - Kukuriku koalicija održat skup na kojem će biti predstavljeni kandidati za 4. izbornu jedinicu. Na skupu će govoriti predsjednik SDP-a Zoran Milanović, predsjednik HNS-a Radimir Čačić, predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić, predsjednik HSU-a Silvano Hrelja i koordinatorica za 4. izbornu jedinicu Biljana Borzan (11 sati, Trg Ante Starčevića).

ZAGREB - GONG i Transparency International Hrvatska organiziraju zajedničku konferenciju za medije o praćenju troškova oglašavanja političkih stranaka i nezavisnih lista, povodom početka službene izborne promidžbe. Na konferenciji će biti objavljene okvirne procjene troškova u izbornoj pretkampanji, a političke stranke pozvat će da poštuju standarde transparentnosti u financiranju svojih izbornih kampanja (11.00 sati, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Dodjela nagrada na Prvoj Think Space nekonferenciji "Izvan granica" koju organizira Društvo arhitekata Zagreba (20 sati, Lauba, Prilaz baruna Filipovića 23a).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro: Jasna Nahtigal Lazarić

popodne: Milka Ćurković

navečer: Neven Leskovar

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙