FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

25 hrvatskih jedriličara na SP-u

ZAGREB, 16. studenog 2011. (Hina) - Dvadeset i petoro hrvatskih jedriličara u devet klasa sudjelovat će Svjetskom prvenstvu svih olimpijskih klasa što će se od 3. do 18. prosinca održati u australskom Perthu.

U Australiji će se oko 1200 jedriličara s 850 jedrilica iz oko 60 zemalja svijeta boriti za svjetske medalje, ali i 75 posto olimpijskih normi za London 2012.

U dijelu disciplina, poput u ženskom i muškom Laseru, muškoj klasi 470 i Finnu naš je cilj olimpijska norma, u nekima je pak letvica je prošle tri godine postavljena značajno više. U Finnu, 470, Laseru i Laser Radialu naši predstavnici zadnje tri godine dominiraju europskom scenom, a uzeli su i dvije svjetske medalje. Prije dvije godine Šime Fantela i Igor Marenić bili su svjetski prvaci, a Ivan Kljaković Gašpić uzeo je svjetsku broncu. Posada Fantela/Marenić u Perth dolaze kao aktualni europski prvaci, s europskim zlatom stiže i Tonči Stipanović, dok Kljaković Gašpić i Tina Mihelić imaju naslove ovogodišnjih europskih viceprvaka. U jedrenju na OI u svakoj klasi može nastupiti samo jedan predstavnik neke zemlje,pa će za discipline u kojima Hrvatska ima više od jednog kandidata Perth biti ujedno i regata koja zaključuje nacionalnu izbornu olimpijsku ljestvicu. Preostalih 25 posto olimpijskih normi dijelit će se na svjetskim prvenstvima u svibnju 2012. Naš najbolji rezultat na OI je i dalje četvrto mjesto Karla Kureta u Finnu u Ateni 2004., te peto mjesto Antona Grega i Sime Nikolića u Flying Dutchmanu još 1972.

HRVATSKI JEDRILIČARI ZA SP U PERTHU:

Muški samac Laser: Tonči Stipanović, Milan Vujasinović, Daniel Mihelić, Aron Lolić, Ivan Taritaš, Filip Matika

Ženski samac Laser Radial: Tina Mihelić

Muški teški samac Finn: Ivan Kljaković Gašpić

Muški dvojac 470: Šime Fantela/Igor Marenić

Ženski dvojac 470: Enia Ninčević/Romana Župan

Skiff: Pavle Kostov/Petar Cupać

Keelboat Zvijezda: Marin Lovrović/Siniša Mikuličić, Mate Arapov/Ante Šitić, Dan Lovrović/Marin Lovrović st.

Muška daska RS:X: Luka Mratović, Mihovil Fantela

Dvobojsko jedrenje (žene): Petra Kliba/Gea Barbić/Tajana Ganić

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙