FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Veleposlanik Blunt u Nedelišću

NEDELIŠĆE , 16. studenog 2011. (Hina) - Britanski veleposlanik u Hrvatskoj David Blunt danas je za posjeta općini Nedelišću nazočio predstavljanju Plana zelenog djelovanja, općinskom strateškom dokumentu iz 2004., koji je britansko veleposlanstvo poduprlo s nešto više od 32.000 kuna.

Plan zelenog djelovanja povezan je s područjem zaštite okoliša, posebice zaštite vodocrpilišta.

Divno je raditi s ljudima koji dijele naše ideale, rekao je veleposlanik Blunt, istaknuvši kako britanska vlada snažno podupire ekološko poslovanje. Velika Britanija među zemljama članicama Europske unije snažno zagovara smanjenje emisije stakleničkih plinova, povećanje iskorištavanja obnovljivih izvora energije, ozelenjivanju industrije. Britanska industrija čiste tehnologije šesta je najveća na svijetu, rekao je Blunt.

Unatoč gospodarskoj krizi britanska vlada uložit će tri milijarde funta u banku za zelena ulaganja, 860 milijuna funta u poticaje za proizvodnju topline od obnovljivih izvora i 2,9 milijarda funta u ublaživanje posljedica klimatskih promjena.

Voditelj Plana zelenog djelovanja za općinu Nedelišće Josip Celinger je, govoreći što je učinjeno za zaštitu vodocrpilišta u Nedelišću, iz kojeg 95 posto stanovništva u Međimurju dobiva pitku vodu, istaknuo da su sanirana sva divlja odlagališta u blizini vodocrpilišta te da se ubrzano dovršava izgradnja kanalizacije u cijeloj općini.

Tijekom predstavljanja Plana zelenog djelovanja veleposlanik Blunt je nakon kratka izlaganja o održivu razvoju u prostorijama Međimurskog sajma poduzetništva s domaćinima iz općine posjetio vodcrpilište i zasadio stablo prijateljstva. Posjet je završio predavanjem o klimatskim promjenama u osnovnoj školi u Pušćinama.

U općini Nedelišću ima 11 naselja s ukupno 11.500 stanovnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙