FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić s predstavnicima Kontrolnog ureda grada Beča

ZAGREB, 15. studenoga 2011. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i pročelnik Gradskog kontrolnog ureda Mirko Herak sastali su se danas s izaslanstvom Kontrolnog ureda grada Beča, na čelu s direktorom Peterom Pollakom.

Riječ je o jednom od redovitih susreta čelništava Kontrolnih ureda dvaju gradova u sklopu međunarodne suradnje Zagreba i Beča, koji se održavaju od uspostave zagrebačkog Kontrolnog ureda prije šest godina, priopćeno je iz Ureda zagrebačkog gradonačelnika Bandića.

Središnja tema sastanka bila je borba protiv korupcije s naročitim naglaskom na preventivu koja je, kako je kazao Bandić, "možda i najvažnija zadaća ne samo Kontrolnog ureda Grada, nego svih hrvatskih upravnih tijela općenito".

Podsjetio je kako je taj problem, unatoč velikim pomacima u posljednjih pet godina, još uvijek prisutan i u javnom i u privatnom sektoru, ocijenivši da ključ uspješne preventive čine profesionalni, motivirani, obrazovani i pošteni djelatnici.

Jedan od najvažnijih čimbenika koji su pridonijeli pomaku, jest usvajanje Strategije neovisnog razvoja unutarnje financijske kontrole u javnom sektoru (PIFC) u Republici Hrvatskoj za jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, ističe se u priopćenju.

Izaslanici Kontrolnog ureda grada Beča napomenuli su kako su preventiva korupcije te anti-korupcijska borba i u Beču važne i uvijek aktualne teme, jer je stalno unaprjeđenje sustava i mjera kojima se suprotstavlja tim pojavama nužne, ako se želi ostati korak ispred onih koji ugrožavaju poštenje u poslovanju.

Zagrebački gradonačelnik Bandić je naglasio kako je zagrebački Kontrolni ured modeliran po uzoru na onaj bečki, te da je međusobna razmjena iskustava u ovom trenutku, s obzirom na skorašnji ulazak Hrvatske u Europsku uniju, važnija nego ikada.

Peter Pollak, kojemu je ovo prvi posjet Zagrebu, istaknuo je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom koja je bila na obostranu korist i dobrobit, zaključuje se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙