FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blok umirovljenici zajedno: protuzakonito registriran blok istoga naziva

ZAGREB, 15. studenog 2011. (Hina) - Stranka umirovljenika Hrvatske-Blok umirovljenici zajedno, Splitska stranka umirovljenika i Akcija socijaldemokrata Hrvatske, okupljene u Blok umirovljenici zajedno, upozorile su danas da postoji još jedan "Blok umirovljenici zajedno" koji je, smatraju, protuzakonito registriran zbog čega su uputili prigovor DIP-u i zatražili mišljenje Ustavnog suda.

S obzirom da postoji još jedan Blok koji je protuzakonito registriran, shodno zakonu o političkim strankama, DIP-u smo predali prigovor, a Ustavnom sudu zahtjev za mišljenjem, odnosno ocjenom ustavnosti, u cilju razrješenja nastale situacije, stoji u priopćenju koje potpisuje koordinator Zlatko Klarić.

Smatraju da im je uskraćeno ustavno pravo da pod normalnim okolnostima, kao politička stranka, izađu na parlamentarne izbore, te vjeruju da će se Ustavni sud očitovati u hitnom roku kao i, kako navode, u slučaju Glavaš.

Do sada su, kažu, već predali i zahtjev Ministarstvu uprave da se iz registra političkih stranaka izbriše stranke koja je protuzakonito registrirana, ali, ističu, povratnu informaciju nisu do danas dobili.

S obzirom na to, ocjenjuju i da je ta druga "stranka registrirana po naredbi HDZ-a, s ciljem da razbije glasove hrvatskih umirovljenika".

Izrazivši nadu da će se Ustavni sud i DIP izdignuti iznad politike te u roku, prije početka kampanje, iznijeti svoje pravno i zakonsko mišljenje, poručuju da će se u protivnom morati obratiti europskim institucijama.

Drugi "Blok umirovljenici zajedno", kojem je koordinator Lazar Grujić, koalira za predstojeće parlamentarne izbore s Hrvatskom ekonomskom inicijativom (HEI) Ljube Jurčića, PGS-om i Hrvatskom radničkom strankom (HRS).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙