FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirija:Prosvjedi ispred jordanskog veleposlanstva u Damasku

AMMAN, 15. studenog 2011. (Hina/AFP) - Stotinjak osoba prosvjedovalo je ispred zgrade jordanskog veleposlanstva u Damasku, rekao je jordanski veleposlanik, nakon izjava jordanskog kralja Abdulaha II., prvog arapskog čelnika koji je pozvao predsjednika Bašara al-Asada da "ode s vlasti" u Siriji.

"Gotovo 120 ljudi prosvjedovalo je u ponedjeljak navečer ispred jordanskog veleposlanstva u Damasku, a dvojica njih su se uspjela provući u vanjsko dvorište veleposlanstva trgajući i odnoseći jordansku zastavu", rekao je jordanski veleposlanik u Damasku Omar al-Amad za jordanske dnevnike al-Dustur i al-Gad od utorka.

Po riječima veleposlanika, "sirijske snage sigurnosti nisu intervenirale kako bi spriječila ulazak te dvojice u krug jordanskog veleposlanstva". Podsjetio je da je "po međunarodnim ugovorima, odgovornost za zaštitu veleposlanstava i diplomatskih predstavništava zadužena zemlja domaćin", istaknuvši da su jordanske sigurnosne snage ponudile pomoć sirijskom veleposlanstvu u Ammanu.

Jordanski kralj Abdulah II. pozvao je sirijskog predsjednika Bašara al-Asada, koji je od sredine ožujka sučeljen s narodnom pobunom, da "ode s vlasti", u razgovoru za BBC.

Glavne oporbene stranke u Jordanu, među kojima Fronta za islamsku akciju (FAI), politički ogranak Muslimanske braće, zatražile su u nedjelju od vlade da povuče svog veleposlanika u Damasku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙