FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 15. studenog 2011. (Hina) - Donosimo pregled zanimljivosti iz svijeta.

LONDON - Britanska spisateljica Jane Austen, poznata po ljubavnim romanima u kojima tematizira život britanskog nižeg plemstva i bogatih zemljoposjednika, možda nije umrla od Hodkinovog limfoma, Addisonove bolesti ili autoimune bolesti lupus kako se dosad nagađalo, već od trovanja arsenom, piše britanski Guardian. Naime, gotovo 200 godina nakon Austenine preuranjene smrti 1817. u dobi od 41 godine, autorica kriminalističkih romana Lindsay Asford tvrdi kako ima razloga za pretpostavku da je književnica zapravo umrla od trovanja arsenom. Iako vjeruje da je trovanje posljedica uzimanja lijeka koji je Austen dobila od svojeg liječnika, Ashford je odlučila u svojem novom romanu "The Mysterious Death of Miss Austen" (Zagonetna smrt gospođice Austen) istražiti mogućnost da je Austen ubijena. "Mislim da ubojstvo nije isključeno", kaže.

VANCOUVER - Ogopogo, najpoznatije svjetsko jezersko čudovište nakon škotske Nessie, snimljen je mobitelom na jednom mutnom videu, prema očevicima. Čovjek iz kanadske regije Okangan ima video snimku za koju kaže kako dokazuje da Ogopogo može biti više nego plod mašte, izvijestio je u ponedjeljak dnevni list Vancouver Sun. Richard Huls je rekao kako je uvijek vjerovao u mogućnost da su točne glasine o čudovištu koje živi u jezeru Okanagan, dok je posjećivao lokalnu vinariju West Kelowna. Viđenja Ogopoga datiraju još iz 1920-ih, a opisi stvorenja često govore o da ima tamnu kožu i niz grba. Kao i svi snimljeni dokazi o nepoznatim stvorenjima, poput Big Foota, 'chupacabre' i jezerskih čudovišta, snimke su loše kvalitete. Hulsov je video istovrstan i traje samo pola minute. Snimka, koju se može pogledati na YouTubeu, pokazuje dva duga tamna oblika koja plutaju u vodi jedno do drugog. Značajno je da se ne miču, pa ako se i radi o zmijolikom čudovištu, vjerojatno je mrtvo, piše Vancouver Sun.

NEW YORK - Američka TV mreža NBC News objavila je u ponedjeljak da je angažirala 31-godišnju Chelsea Clinton za rad na projektima "NBC Nightly News" i emisije Briana Williamsa "Rock Centar". Ona će raditi na projektima iz serije "Postignuća", što su uglavnom pozitivne priče o pojedincima i tvrtkama. Chelsea, jedino dijete bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona i državne tajnice Hillary Clinton, do sada je uglavnom radila kao kao poslovna savjetnica.

Za NBC News već radi druga kći bivšeg američkog predsjednika, Jenna Bush Hager, koja je angažirana u jutarnjoj emisiji Today Show.

ŽENEVA - Zlatni ručni sat Rolex koji je pripadao prvom poslijeratnom njemačkom kancelaru Konradu Adenaueru prodan je na dražbi u Ženevi za 170.500 švicarskih franaka (142.000 eura), ili gotovo trostruko više od procijenjene vrijednosti, priopćila je dražbovna kuća Sotheby's. Početna cijena Rolexa bila je 60.000 franaka. Riječ je o automatskom 18-karatnom ručnom satu s kancelarovim imenom ugraviranim na poleđini kućišta. Sat koji je Adenauer dobio 1955. sačuvali su u izvornom stanju njegovi nasljednici koji su ga i ponudili na prodaju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙