FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tatjana Holjevac predstavila Zagrebačku nezavisnu listu

ZAGREB, 14. studenog 2011. (Hina) - Tatjana Holjevac danas je predstavila Zagrebačku nezavisnu listu (ZNL) s kojom će na predstojećim parlamentarnim izborima izaći u četiri izborne jedinice.

Na izbore, kako je rekla, idu sami, a ona je nositeljica lista u sve četiri izborne jedinice u kojima se natječu - prvoj, drugoj, šestoj i sedmoj.

Ne navodeći konkretna imena osoba s lista, Holjevac je samo napomenula kako je riječ o gospodarstvenicima, stručnjacima i znanstvenicima koji žele "svoje znanje staviti u funkciju hrvatskog gospodarstva".

"Zalažemo se za pravo na rad, sigurnost, dostojanstvo i budućnost", poručila je Holjevac.

Po njezinim riječima, Hrvatska bi prije ulaska u EU svakako morala zaštiti svoja prirodna bogatstva.

Zbog postojećeg izbornog zakona, kako je kazala, lokalni interesi nisu dovoljno zastupljeni na nacionalnoj razini. To posebno vrijedi za Zagreb, koji, kako je rekla, čini trećinu Hrvatske i u mnogome je 'zamašnjak' za cijelu Hrvatsku.

U Zagrebu se po njezinom mišljenju sukobljavaju država i grad. "Država primjerice financira 300 škola u Hrvatskoj, ali ni jednu u Zagrebu", rekla je Holjevac dodajući kako je slična situacija i s Apisom, elektronskom obradom podataka u Zagrebu, koju su financirali građani Zagreba, a sada je Apis 50 posto u državnom vlasništvu.

Upitana hoće li, ako osvoji mandat, otići s mjesta potpredsjednice zagrebačke Gradske Skupštine, Holjevac je kazala da će to još vidjeti, poručujući međutim kako "građane Zagreba sigurno neće napustiti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙