FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić otvorio rekonstruiranu ljetnu pozornicu Tuškanac

ZAGREB, 11. studenog 2011. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je otvorio rekonstuiranu ljetnu pozornicu Tuškanac i prošetao novouređenom šetnicom Dubravkinog puta, za čije je uređenje ukupno utrošeno gotovo 7,4 milijuna kuna.

Bandić smatra kako je uređenje pozornice najbolji mogući dar koji se Zagrepčanima mogao podariti u doba Adventa. "Čuvamo memoriju starih Zagrepčana, purgera, koji su ovdje prije 30-40 godina bili sjedili u nešto skromnijem ambijentu i gledali filmove na ljetnoj pozornici. Ovdje, 400 metara od Ilice, imate osjećaj kao da ste u parku prirode Medvednica, prekrasno", ocijenio je.

Dok je šetao novouređenom šetnicom Dubravkinog puta koju krasi čak 68 stupova javne rasvjete, Bandić je predložio da se jednom tjedno ugase svjetla i da se staza proglasi "putem ljubavi", kako bi zaljubljeni imali dan za sebe.

Sanacija i rekonstrukcija ljetne pozornice Tuškanac temelji se na izvornom projektu arhitekta Kazimira Ostrogovića iz 1950.–1957., uz minimalni redizajn. Ljetna pozornica prostire se na površini od 1850 četvornih metara, a gledalište koje ima oko 200 klupa može primiti do 500 gledatelja. Pozornica, površine 160 četvornih metara, opremljena je modernim sustavom rasvjete i sustavom videonadzora, a filmovi će se prikazivati na platnu površine 120 četvornih metara.

Šetnica Dubravkinog puta, za čije je uređenje utrošeno 3,8 milijuna, proteže se na 1850 četvornih metara. Duž šetnice postavljeno je 35 klupa te je posađeno 66 mladih stabala autohtonih vrsta. Uz stazu je postavljeno i 12 interpretacijskih panoa sa zanimljivim podacima o okolnoj flori i fauni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙