FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U gospodarskoj zoni Tenja 17 tvrtki s ulaganjima od 50 milijuna kuna

OSIJEK, 11. studenog 2011. (Hina) - U osječkoj gospodarskoj zoni Tenja parcele je zakupilo 17 poduzeća, od kojih su neka već završila svoje objekte, a očekuje se da će svi objekti u zoni potpuno biti u funkciji do kraja iduće godine, izvijestila je danas osječka gradska Uprava.

Nakon današnjeg obilaska zone, osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo kazao je kako je grad u izgradnju infrastrukture i opremanje zone uložio oko 15 milijuna kuna, dok se vrijednost ulaganja samih poduzeća procjenjuje na oko 50 milijuna kuna, a u zoni bi ukupno trebalo biti zaposleno oko 500 radnika.

Najavio je da će se iduće godine krenuti s realizacijom projekte gospodarske zone Nemetin, koja će biti znatno veća od zone Tenja, i gdje će grad također davati pogodnosti za kupnju zemljišta, kao i na području osječke slobodne zone.

Pročelnik gradskog Upravnog odjela za gospodarstvo Zvonimir Prgomet kazao je kako najveće ulaganje u zoni Tenja, od oko 10 milijuna kuna, ima riječka tvrtka Vargon, koja se bavi proizvodnjom plastičnih cijevi.

Dodao je kako svoje pogone u zoni, među ostalim, planiraju otvoriti tvrtka Dea Lens, i to za proizvodnju leća i stakala za naočale, poduzeće Bonavia, koja se bavi proizvodnjom namještaja te Poljoprivredna zadruga Slavonska jabuka, koja preko fonda Ipard, planira izgradnju hladnjače za distribuciju jabuka.

Kako je istaknuto, od 17 tvrtki u ovoj gospodarskoj zoni, četiri su došle iz osječkog poduzetničkog inkubatora Bios.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙