FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

133. obljetnica Crvenog križa Grada Zagreba

ZAGREB, 11. studenog 2011. (Hina) - U povodu 133. obljetnice djelovanja Crvenog križa Grada Zagreba i 20. obljetnice njegovog djelovanja u samostalnoj Hrvatskoj, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik mađarskog Crvenog križa Georg Habsburg, te predsjednik zagrebačkog Crvenog križa Radoslav Škarica potpisali su danas Povelju o međusobnom prijateljstvu i suradnji mađarskog Crvenog križa i Crvenog križa Grada Zagreba.

Također, u prostorima Crvenog križa Grada Zagreba otkrivena je i spomen bista začetnika Crvenog križa Henrya Dunanta.

Na prigodnoj svečanosti u prostorijama zagrebačkog Crvenog križa predsjednik mađarskog CK Georg Habsburg rekao je da je međunarodni Crveni križ velika organizacija, a za mađarski Crveni križ posebno je važna suradnja sa susjedima.

Gradonačelnik Bandić podsjetio je na plemenita načela rada Crvenog križa rekavši da "gotovo da nema naroda ili regije kojem Crveni križ tijekom svog postojanja nije pomogao". Naglasio je da se Grad Zagreb ponosi radom zagrebačkog Crvenog križa i danas potpisanom Poveljom.

Zahvalio je također "mađarskim prijateljima" na pomoći mađarskog Crvenog križa tijekom Domovinskog rata.

Inače, na današnjoj svečanosti predsjedniku mađarskog Crvenog križa i gradonačelniku Bandiću uručena je replika prvog grba zagrebačkog Crvenog križa iz 1887. godine, a svečanosti su nazočili i mađarski veleposlanik u RH Ivan Gabor, državni tajnik u Ministarstvu obitelji, branitelja, i međugeneracijske solidarnosti Stjepan Adamić, te predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Nenad Javornik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙