FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Načelnik Glavnog stožera OS RH posjetio SHAPE

ZAGREB, 10. studenog 2011. (Hina) - Načelnik Glavnog stožera OS RH general pukovnik Drago Lovrić boravio je u srijedu u prvom službenom posjetu Savezničkom zapovjedništvu za operacije (SHAPE) u Monsu u Belgiji, gdje je razgovarao sa zapovjednikom SHAPE-a admiralom Jameoms Stavridisom, priopćeno je u srijedu iz hrvatskog ministarstva obrane.

Razgovaralo se o stanju u regiji, o operacijama u Afganistanu i Kosovu te o novoj zapovjednoj strukturi NATO-a i sudjelovanju hrvatskih vojnika snagama NATO-a za odgovor (NRF). Admiral Stavridis, koji je ujedno i zapovjednik američkog Zapovjedništva za Europu (EUCOM), zahvalio je na dosadašnjoj potpori koju Hrvatska pruža u operacijama NATO-a uz posebno isticanje visoke razine profesionalnosti pripadnika OS RH.

General Lovrić upoznao je admirala Stavridisa s trenutačnom situacijom u Oružanim snagama RH osobito glede reforme i procesa modernizacije. Na kraju boravka u Monsu susreo se s hrvatskim dočasnicima i časnicima koji obnašaju dužnosti pri Savezničkom zapovjedništvu za operacije te u vojnom predstavništvu RH pri SHAPE-u.

Lovrić se u Bruxellesu sastao i s predsjedavajućim Vojnog odbora Europske unije generalom Hakanom Sirenom s kojim je razgovarao o integracijskim procesima i uključivanju Republike Hrvatske u rad Europske unije, poglavito u rad Vojnog odbora EU-a i podređenih radnih tijela te o inicijativi Europske unije za objedinjavanje i dijeljenje resursa (Pooling and Sharing).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙