FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kod ulaza u park Maksimir "najzebrastija zebra"

ZAGREB, 10. studenog 2011. (Hina) - Na Maksimirskoj cesti ispred središnjeg ulaza u park Maksimir postojeći pješački prijelaz "zebra" zamijenjen je novim, u obliku šara istoimene životinje.

Među prvima pješačkim su prijelazom u pratnji kostimiranih maskota iz životinjskog svijeta prošetali gradonačelnik Milan Bandić i djeca iz dječjih vrtića Jordanovac i Čigra.

"Drago nam je da smo upravo u Zagrebu dobili najzebrastiju zebru u Hrvatskoj", istaknuo je zagrebački gradonačelnik.

Ravnateljica Zoološkog vrta grada Zagreba Davorka Maljković naglasila je kako su "na ovaj način željeli pokazati kako zoološki vrt živi s gradom".

"Zebra k'o zebra bit će i dobrodošlica dvjema zebrama koje uskoro stižu u vrt", kazala je ravnateljica zagrebačkog Zoološkog vrta i dodala kako se slične zebre mogu vidjeti u Pragu te Singapuru.

Pješački prijelaz s uzorkom zebre Zoološki je vrt grada Zagreba osmislio i izradio u suradnji sa Zagrebačkim cestama u manje od dva mjeseca, a taj će jedinstveni pješački prijelaz u Hrvatskoj Zagrepčane i goste grada usmjeravati u zoološki vrt, ali i uljepšavati njihovu svakodnevicu, rečeno je na svečanosti otvorenja zebre k'o zebre.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙