FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srpski liječnici pregledat će Mladića

ZAGREB/DEN HAAG, 9. studenog 2011. (Hina) - Tim srpskih liječnika pregledat će bivšeg zapovjednika vojske bosanskih Srba Ratka Mladića u haaškom pritvoru, objavila je u srijedu glasnogovornica Haaškoga suda Nerma Jelačić.

"Utvrdili smo datum posjeta - srpski tim trebao bi doći u pritvor sljedeći tjedan", kazala je Jelačić na redovitoj konferenciji za novinare.

Ona je dodala kako ovo nije prvi put da strani liječnici pregledaju pritvorenike u Schevenningenu.

Glasnogovornica nije željela otkriti više podataka o liječničkom timu kao ni o Mladićevu zdravlju.

General Mladić žalio se na zdravstvene probleme i tražio je da ga u pritvoru pregledaju srpski liječnici a tijekom skrivanja od ICTY-ja u Srbiji je prebolio i moždani udar koji je ostavio traga na njegovu zdravlju.

Njegov odvjetnik Branko Lukić kazao je za medije u BiH da će ga pregledati četveročlani tim koji se sastoji od neuropsihijatra, neurologa, kardiologa i pulmologa s beogradske VMA.

On je kazao kako je Mladićevo zdravstveno stanje teško i da se kreće u invalidskim kolicima te je doveo u pitanje hoće li se u četvrtak pojaviti na izjašnjavanju o krivnji po dodatnoj točki optužnice koja ga tereti za zločin nad muslimanskim stanovništvom u selu Bišini 1995. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙