FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 9. studenoga

ZAGREB, 9. studenoga 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 9. studenoga:

RIJEKA - U brodogradilištu "Viktor Lenac" obilježit će se završetak radova na zapovjednom brodu "USS Mount Whitney" 6. flote Ratne mornarice SAD-a. Obilježavanju će nazočiti ministar obrane RH Davor Božinović. Brod će uz visoke goste i uzvanike moći obići i novinari. Programom su previđene izjave i fotografiranje (13,45 i 14,25 sati), te obraćanje visokih uzvanika (15 sati). Predstavnici medija u brodogradilište (Martinščica bb) trebaju doći do 11,15 sati.

ČAKOVEC/KRAPINSKE TOPLICE - Čelnici Kukuriku koalicije, predsjednik SDP-a Zoran Milanović, predsjednik HNS-a Radimir Čačić i predsjednik HSU-a Silvano Hrelja, predstavit će u Čakovcu izborni program koalicije Plan 21 (18 sati, ispred Centra za kulturu, Trg Republike bb). Prije dolaska u Čakovec, Milanović, Čačić i Hrelja će u Krapinskim Toplicama obići tvrtku "Belina" i razgovarati s radnicima (12,35 sati, Vrtnjakovec 131), a nakon toga će dati izjavu za medije (13,10 sati).

KARLOVAC - Izborni program Hrvatske seljačke stranke (HSS) u Karlovcu će predstaviti predsjednik stranke Josip Friščić, potpredsjednik Božidar Pankretić i glavni tajnik Nenad Matić (12 sati, hotel Korana Srakovčić).

(*)ZAGREB - Umirovljeni časnici Hrvatske vojske održat će u prostorijama Središnjice HDZ-a konferenciju za novinare (11 sati, prostorije Središnjice HDZ-a, Trg žrtava fašizma 4)

ZAGREB - Transparency International Hrvatska (TIH) održat će konferenciju za novinare o temi "Kakvo financiranje kampanje žele hrvatski građani" na kojoj će biti predstavljeni rezultati istraživanja o očekivanjima građana vezanim uz financiranje kampanje za predstojeće parlamentarne izbore. TIH navodi da je istraživanje na reprezentativnom i višestruko stratificiranom uzorku od 1.300 ispitanika provela agencija Promocija plus od 2. do 4. listopada (11 sati, Ilica 35).

ZAGREB - Rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš će na konferenciji za novinare izvijestiti o odluci Senata vezano uz upisne kriterije i rokove za upis u 1. godinu preddiplomskih, integriranih i stručnih studija na Sveučilištu za akademsku godinu 2012./2013. Rektor će novinare upoznati i s privremenim rezultatima upisa u 1. godinu diplomskih studija za tekuću akademsku godinu (10 sati, Trg maršala Tita 4).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare u zgradi Hrvatske biskupske konferencije (HBK) javnosti će biti predstavljena poruka biskupa povodom izbora zastupnika za Hrvatski sabor te povodom referenduma o pitanju pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji. Poruku će predstaviti predsjednik HBK đakovačko osječki nadbiskup Marin Srakić i pročelnik Centra HBK za promicanje socijalnog nauka Crkve dr. Gordan Črpić (12 sati, HBK, Ksaverska cesta 12 a).

ZAGREB - Na sajmu knjiga Interliber nakladnik Školska knjiga će predstaviti 2. knjigu kola biblioteke Djela Ivana Aralice (13 sati) i "Biblija i hrvatska tradicijska kultura" Stipe Botice (17 sati), a izdavač Profil će promovirati 3D izdanje "Malog princa" Antoinea de Sainte-Exuperyja (17 sati).

ZAGREB - U organizaciji Hrvatsko-izraelskog društva bit će predstavljena knjiga "Jasenovac i Bleiburg nisu isto" Slavka i Ive Goldsteina. O knjizi će govoriti urednik Ivica Đikić i autori (19 sati, Kulturni centar "Shalom", Radićeva 26).

Zvjezdicom (*) je označen događaj za koji je poziv stigao nakon emitiranja prve najave događaja.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne- Milka Ćurković

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙