FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dva desetljeća od pogibije 17 branitelja u raketiranju "migova" JNA

DRAGANIĆKI MRZLJAKI, 8. studenog 2011. (Hina) - U ime predsjednika Republike Ive Josipovića njegov izaslanik general Dragutin Repinc položio je danas vijenac i zapalio svijeću za sedamnaestoricu branitelja koji su u raketiranju agresorske JNA poginuli na današnji dan prije 20 godina u Draganićkim Mrzljakima.

Misi zadušnici i komemoraciji nazočili su, uz članove obitelji i prijatelje, predstavnici Karlovačke županije, grada Karlovca, draganićke općine te predstavnici ratnih udruga i udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

General Dragutin Repinc, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske, zahvalio je i na žrtvi poginulih te 129. brigadi Hrvatske vojske i svima koji komemoriranjem omogućuju da njihovo stradanje ne bude prepušteno zaboravu. Jer, ne smije biti zaboravljena činjenica da su taj dan neprijateljski "migovi" osvetnički i bezumno raketirali branitelje i mučki ubili njih sedamnaest i još toliko ranili, samo zato što su na svome branili svoje, kazao je general Repinc.

U kapelici Svetog Križa, podignutoj na mjestu njihova stradanja, vojni kapelan Vlado Mandura je u propovijedi rekao da su ti branitelji branili svoj dom, domovinu i vjeru te da njihova poruka i dalje živi, jer je na mjestu na kojem su poginuli podignut oltar oko kojeg se okuplja živa crkva i jača vjera i domoljublje.

Zrakoplov agresorske vojske raketirao je 8. studenog 1991. baraku u kojoj su objedovali pripadnici 2. satnije 2. bojne 129. brigade HV-a. Sedamnaestorica su poginula na mjestu, a još toliko ih je ranjeno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙