FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 9. studenoga

ZAGREB, 8. studenog 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 9. studenoga.

OPATIJA - U Opatiji počinje trodnevno savjetovanje Hrvatskog društva ekonomista "Ekonomska politika Hrvatske u 2012. godini". Prvi dan je tradicionalno posvećen ekonomskoj politici i makroekonomskim temama. Pokrovitelj savjetovanja je predsjednik Republike Ivo Josipović koji će govoriti na otvorenju tog tradicionalnog skupa Hrvatskog društva ekonomista. Očekuje se sudjelovanje predstavnika vlade i drugih državnih dužnosnika te prominentnih ekonomskih znanstvenika i stručnjaka. Osnovni je cilj savjetovanja povezivanja politike, znanosti i struke radi razmjene ideja i pogleda o konceptu i strategiji razvoja Republike Hrvatske, a ovogodišnje se odvija uoči parlamentarnih izbora, što će cijelom događaju dati poseban značaj, ističu iz Hrvatskog društva ekonomista (10 sati, Grand Hotel Adriatic, maršala Tita 200).

ZAGREB - Međunarodni skup Aviation Business Arena 2011. na kojem sudjeluju vodeći stručnjaci iz svijeta zrakoplovstva, politike, turizma i znanosti iz zemalja regije održat će se u organizaciji Zračne luke Zagreb i Infoarene. Na skupu će biti govora o temama vezanim uz zračni promet, zračne luke i prijevoznike te povezanosti sa turizmom (8,30 sati, The Regent Esplanade Hotel, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Na Zagrebačkom velesajmu otvara se 36. hrvatski salon inovacija s međunarodnim sudjelovanjem INOVA sa 7. izložbom inovacija, prototipova i studentskih poslovnih planova "Budi uzor 2011". Sudjeluju inovatori iz Hrvatske i 22 zemlje sa 424 izloška. Sajam priređuju Hrvatski savez inovatora i Savez inovatora Zagreba (11 sati, zagrebački velesajam, Paviljon 8).

ZAGREB - Mjesečnik Banka organizira okrugli stol o Nacionalnom indeksu sreće na temu "Postoji li u Hrvatskoj jednakost šansi za bolji život?". Na skupu će biti predstavljeni rezultati istraživanja Nacionalnog indeksa sreće o društvenoj mobilnosti u Hrvatskoj (11 sati, Muzej Mimara, Rooseveltov trg 4).

ZAGREB - Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda u Hrvatskoj u listopadu su u odnosu na rujan porasle za 0,3 posto, a u odnosu na listopad prošle godine više su za 6,8 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Prema nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti, u listopadu ove u usporedbi s istim mjesecom prošle godine proizvođačke cijene u rudarstvu i vađenju povećane su za 17,1 posto, a u opskrbi vodom; uklanjanju otpadnih voda, gospodarenju otpadom te djelatnostima sanacije okoliša porasle su za 10,1 posto. Proizvođačke cijene u prerađivačkoj industriji na godišnoj su razini povećane za 6,9 posto, a u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji za 0,7 posto.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙