FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 8. studenog 2011. (Hina) - Donosimo pregled zanimljivosti iz svijeta.

WASHINGTON - Bivši prvak u teškoj kategoriji Joe Frazier, koji je boksačku besmrtnost zaslužio s tri legendarna meča s Muhammadom Alijem, umro je u ponedjeljak u dobi od 67 godina, izvijestili su američki mediji. Frazier, koji je SAD-u donio zlatnu olimpijsku medalju te kao profesionalac držao svjetsku boksačku krunu od 1970. do 1973. umro je u Philadelphiji mjesec dana nakon što mu je dijagnosticiran rak jetre. Frazier je nanio prvi poraz Muhammadu Aliju u njegovoj profesionalnoj karijeri u legendarnom meču u 15 rundi 8. ožujka 1971. u njujorškom Madison Square Gardenu poznatom kao "borba stoljeća", nakon kojeg su obojica završili u bolnici. U karijeri je imao 32 pobjede, od toga 27 nokauta, četiri poraza i jednu neriješenu borbu.

LOS ANGELES - Dr. Conrad Murray je proglašen krivim za ubojstvo iz nehaja pop-zvijezde Michaela Jacksona, izvijestili su američki mediji sa suđenja u Los Angelesu. Murray (58) je bio Jacksonov osobni liječnik dok ga je pripremao za seriju od 50 povratničkih koncerata 2009., dajući mu kirurški anestetik propofol da mu pomogne spavati gotovo svake noći u zadnja dva mjeseca njegova života, prema svjedočenju u procesu. Jacksonova smrt 25. lipnja 2009. u dobi od 50 godina, uzrokovana je "akutnim trovanjem propofolom" u kombinaciji s dva sedativa, utvrdio je mrtvozornik Los Angelesa. Izricanje kazne zakazano je za 29. studenoga, a Murray može biti kažnjen uvjetno ili do najviše četiri godine zatvora, a prijeti mu i mogući gubitak liječničke licence u Kaliforniji, Nevadi, Teksasu i Havajima.

ARLINGTON - Odjel Pentagona za razvoj naprednog oružja, koji je igrao ključnu ulogu u nastanku interneta prije 40 godina, objavio je da će pojačati napore u razvoju ofenzivnog cyber oružja koje bi američka vojska mogla upotrijebiti protiv neprijatelja. "Moderni ratovi zahtijevat će učinkovitu upotrebu cyber, kinetičkog te kombiniranih cyber-kinetičkih sredstava", rekla je Regina Dugan, direktorica Agencija za obrambene napredne istraživačke projekte (DARPA). Kinetički je vojni izraz za stvari kao što su bombe, streljivo i vojnici. SAD trebaju "brojnije i bolje opcije" kako bi se nosile s rastućim prijetnjama industrijskim i ostalim stvarnim sustavima koje kontroliraju kompjutori i u koje se može upasti, dodala je Dugan.

WASHINGTON - Broj siromašnih Amerikanaca dosegao je u 2010. rekordnu razinu i iznosio je 49,1 milijuna, objavio je američki Ured za statistiku. Ti podaci u suprotnosti su sa službenom statistikom objavljenom u rujnu po kojoj u SAD-u živi 46,2 siromašnih.

Revidirani podaci upućuju na manji broj siromašne djece i crnaca, a veće stope siromaštva zabilježene su kod bijelaca, Azijata, Hispanaca i starijih osoba koji plaćaju velike zdravstvene troškove. Ukupna nacionalna stopa siromaštva iznosi 16 posto, u odnosu na 15,1 posto iz rujanske službene statistike. Najnoviji podaci dobiveni su na temelju više granice za mjerenje siromaštva koja iznosi 24.343 dolara godišnje za obitelj od dvije odrasle osobe i dvoje djece, u usporedbi sa službenim standardom od 22.113 dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙