FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indija: škola na kotačima za djecu iz slumova

HYDERABAD, 7. studenog 2011. (Hina/Reuters) - Djeca iz sirotinjske četvrti južnog indijskog grada Hyderabada ne idu u školu ako škola ne dođe k njima.

Škola na kotačima u obliku jarko narančastog autobusa svakoga dana donosi obrazovanje, ali i, što je još važnije, veselje toj djeci koja žive u teškim uvjetima i lišena su pravog djetinjstva.

Djeca iz sirotinjskih četvrti diljem Indije, čiji roditelji rade na gradilištima, skupljaju otpad ili čiste tuđe kuće za male dnevnice, ne idu u školu ili ako se upišu ubrzo odustaju pa je ovo jedini način na koji znanje dolazi do njih. Mnogi od njih moraju teško raditi kao i njihovi roditelji kako bi otplatili obiteljske dugove.

"Ta djeca nemaju vremena za odlazak u školu osim ako škola ne dođe k njima", rekao je T.L. Reddy osnivač Zaklade CLAP, nevladine organizacije koja vodi mobilnu školu.

"Prvo smo napravili privremeni šator u njihovoj četvrti kako bismo dali djeci osnovno obrazovanje. Nakon toga smo polako razvili koncept škole u vozilu kako bismo privukli više djece", kazao je.

Osim obrazovanja ova škola daje djeci puno važniju stvar, a to je mogućnost da nakratko budu djeca u pravom smislu te riječi.

"Ovo je jedina prilika kada oni mogu biti djeca, pa čak ako to traje samo dva sata", rekao je Reddy.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙