FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za nedjelju, 6. studenoga

ZAGREB, 6. studenoga 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za nedjelju, 6. studenoga:

SARAJEVO - Muslimani u Bosni i Hercegovini, kao i diljem svijeta, obilježavaju Kurban-bajram, a središnju molitvu u Sarajevu predvodit će poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić. Iz rijaseta (poglavarstva) Islamske zajednice u BiH najavljeno je kako će reis Cerić u svojoj bajramskoj hutbi posebno osuditi terorizam.

MEKA - Oko dva milijuna sudionika hadža u nedjelju će žrtvovati ovcu u spomen na žrtvu praoca Abrahama koji je po Božjem nalogu želio žrtvovati svog sina Izaka. Ovaj obred ujedno označava početak velikog blagdana Kurban-bajrama.

ATENA - Sastanak čelnika grčke oporbe Antonisa Samarasa s predsjednikom države Karolosom Papuliasom. Samaras traži ostavku premijera Georgea Papandreua i prijevremene izbore.

MANAGUA - Predsjednički i parlamentarni izbori. Najviše izgleda za pobjedu, i to već u prvom krugu, ima sadašnji predsjednik i bivši gerilac Daniel Ortega, a vodeći protukandidati su mu radijski voditelj Fabio Gadea i bivši predsjednik Arnoldo Aleman. Očekuje se da će u parlamentu najviše mjesta osvojiti Sandinistička fronta za nacionalno oslobođenje (FSNL). U Nikaragvi, jednoj od najsiromašnjih zemalja Srednje Amerike, pravo glasa dobiva se sa 16 godina.

GUATEMALA - Drugi krug gvatemalskih predsjedničkih izbora. Između dvojice konzervativnih kandidata, umirovljenog generala Otta Pereza Moline i biznismena Manuela Baldizona, veće izglede za pobjedu ima Perez Molina koji po anketama dobiva 55 posto glasova.

LONDON - Izbor za Miss svijeta. Na svoju 60. godišnjicu izbor za Miss svijeta vraća se odakle je i krenuo, u London. Natječu se ljepotice iz 122 države, a očekuje se da će izbor u izravnom televizijskom prijenosu u 150 zemalja pratiti milijardu gledatelja.

BELFAST - Dodjela glazbenih nagrada europskog MTV-ja. Najviše nominacija ima ekstravagantna američka pop zvijezda Lady Gaga.

Dežurni urednici:

Noć: Zrinka Treščec

Prijepodne: Sonja Djerasimović

Poslijepodne: Domagoj Janković

Navečer: Darko Vlahović

Telefon: 00385 1 4808645

Telefax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xdj ydj

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙