FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kukuriku koalicija: ankete nas neće uspavati

SPLIT, 5. studenog 2011. (Hina) - Čelnici Kukuriku koalicije upozorili su na to da Koaliciju čekaju ozbiljni parlamentarni izbori i pozvali nazočne da ne dozvole da ih uspavaju aktualne ankete koje daju prednost toj koaliciji.

„Pred nama je životno ozbiljan posao. Do izbora je još mjesec dana – pričajte na ulici, u kafiću, na poslu i fakultetu da se naša koalicija razlikuje od drugih te da zaslužujemo povjerenje glasača“, rekao je večeras u Splitu predsjednik SDP-a Zoran Milanović mladim aktivistima na skupu povodom obilježavanja 15. godišnjice osnutka Foruma mladih SDP-a Splitsko-dalmatinske županije. Skupu u Domu mladih nazočio je i predsjednik HNS-a Radimir Čačić.

Istaknuvši da je došlo vrijeme za promjene, Milanović je kazao kako Hrvatska u zadnje dvije godine stoji jer ju je, po njemu, aktualna vlast paralizirala strahujući od promjena.

„Moja generacija je formirana u socijalizmu u kojem sam i ja završio fakultet, a zatim se počela događati hrvatska država i to je velika stvar, u rukama imamo veliki instrument, domovinu, ali to je i instrument da se ne možemo izvlačiti na druge i ne možemo imati alibi“, kazao je Milanović. Za vlastite uspjehe ne možemo tražiti odgovornost u drugima i govoriti da su „čas krivi susjedi, čas Srbi a čas Židovi“, rekao je. „Hrvatska je zajednica građana koji imaju pravo na šansu, bez obzira na vjeru i naciju“, dodao je Milanović.

Čačić je rekao kako se protivi podjelama na mlade i stare i istaknuo da postoje samo uspješni i neuspješni. „Dokažite da ste sposobni zaraditi kruh, da imate svoje životopise, a onda se bavite politikom“, poručio je Čačić.

Koordinator u 10. izbornoj jedinici Arsen Bauk (SDP) je pozvao mlade da daju svoj doprinos u izbornoj kampanji. „Nemojte da vas zavaraju i uspavaju ankete koje nam idu u prilog“, poručio je Bauk.

Predsjednik Foruma mladih SDP Hrvatske Saša Đujić je istaknuo kako je jedino Kukuriku koalicija predvođena Zoranom Milanovićem jamac promjena u Hrvatskoj.

„Još nismo pobijedili, pred nama je borba za svaki glas i ne smijemo izgubiti maraton u zadnjih 100 metara“, rekao je Đujić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙