FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irma Omerzo i Tala dobitnici nagrade Udruge plesnih umjetnika Hrvatske za 2011.

ZAGREB, 4. studenog 2011. (Hina) - Irma Omerzo i Plesni centar Tala dobitnici su godišnje strukovne nagrade za 2011. Udruge plesnih umjetnika Hrvatske, koje su im večeras uručene u Zagrebačkom plesnom centru.

Za 5. dodjelu godišnje strukovne nagrade Udruge plesnih umjetnika Hrvatske nominirana su značajna umjetnička ostvarenja i pojedinci te kolektivi za poseban doprinos razvoju suvremenog plesa u Republici Hrvatskoj, odnosno, za događaj koji bitno doprinosi strukturnom razvoju plesne scene u Hrvatskoj u protekloj sezoni.

Irma Omerzo nagradu je dobila u kategoriji pojedinačne nagrade za svoj koreografski i pedagoški rad te cjelokupno zalaganje za poboljšanje statusa suvremenog plesa i plesača, a povodom desetogodišnjice postojanja i djelovanja umjetničke organizacije MARMOT, čiji je Irma umjetnički voditelj.

Uz Irmu Omerzo, u toj su kategoriji bili nominirani Selma Banich i Barbara Matijević.

Plesni centar Tala nagradu je dobio u kategoriji kolektivne nagrade za Platformu mladih koreografa koja dugogodišnjim radom promovira suvremenu plesnu umjetnost i jača razvoj regionalne i međunarodne kulturne suradnje, omogućuje etabliranje mlađe generacije koreografa, kao i prezentaciju profesionalne plesne scene. Uz Talu, nominirani su bili Bad Co., Organizatori Improspekcija te Studio za suvremeni ples.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙