FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Komšić i Izetbegović primili Mesića

SARAJEVO, 3. studenog 2011.(Hina) - Predsjedatelj i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i Bakir Izetbegović primili su u četvrtak u Sarajevu bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića koji tamo boravi u svojstvu počasnog predsjednika Internacionalne lige humanista (ILH), nevladine udruge koja promiče vrijednosti mira, tolerancije i dijaloga među narodima i državama.

Mesić i članovi vodstva ILH zatražili su potporu Predsjedništva BiH za nastavak rada te udruge, priopćeno je nakon sastanka.

Također su izvijestili članove Predsjedništva BiH kako je ILH odlučila dodijeliti zlatnu povelju mira te organizacije turskom ministru vanjskih poslova Ahmetu Davutogluu.

Njemu će ovo priznanje biti uručeno u Sarajevu u svibnju 2012. godine.

Bivšeg hrvatskog predsjednika Mesića su tijekom boravka u Sarajevu primili i članovi vlade Sarajevske županije predvođeni premijerom Fikretom Musićem.

Mesić je ovu prigodu, kako je rekao, iskoristio kako bi iskazao potporu opstanku BiH kao tolerantnog društva kakvo je postojalo kroz povijest.

"Rat je učinio svoje i svi zajedno moramo uložiti puno truda u rješavanje mnogih institucionalnih problema", kazao je Mesić dodajući kako je najbolje rješenje za to ulazak BiH u Europsku uniju.

Mesić je odbacio i mogućnost nove promjene granica u regiji ustvrdivši kako je osamostaljenjem Kosova taj proces završen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙