FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Iraku nasilje ne prestaje

BAKUBA, 3. studenog 2011. (Hina/AFP) - U eskploziji naprava postavljenih na tri motocikla najmanje je devet osoba ubijeno u srijedu navečer u centru Basre, 450 km južno od Bagdada, a još 37 osoba je ranjeno, objavili su u četvrtak službeni izvori, kako prenose agencije.

Nasilje u Iraku znatno je manje u odnosu na 2006. i 2007. godinu, no napadi ipak nisu prestali. U listopadu je, prema službenim podacima, ubijeno 258 civila, policajaca i vojnika.

U četvrtak su u dva napada eksplozivom u Bakubi poginula šestorica muškaraca. Prvi je napad izveo muškarac aktiviranjem eksplozivnog pojasa pred gdje su bili okupljeni članovi sunitske milicije "sahva" koja se bori protiv Al Kaide. Deset minuta poslije eksplodirao je automobil bomba na susjednom parkiralištu. U napadima je i ranjeno najmanje 26 osoba.

Sahva (na arapskom buđenje) je milicija koju su 2006. utemeljili plemenski vođe sunitskih pokrajina. Sahve su uspjele protjerati većinu pobunjenika povezanih s Al Kaidom koja, međutim, nastavlja napade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙