FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jadran tvornica čarapa - gubitak 5,2 milijuna kuna

ZAGREB, 2. studenog 2011. (Hina) - Jadran tvornica čarapa u prvih je devet mjeseci ove godine poslovala s gubitkom od 5,2 milijuna kuna, što je povećanje gubitka u odnosu na isto razdoblje lani kada je iznosio 4,3 milijuna kuna, podaci su iz konsolidiranog financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni su prihodi tvrtke ostvareni u iznosu od 46,17 milijuna kuna i povećani su 0,23 posto.

Prihodi od prodaje na ino tržištu povećani su 18 posto, a rezultat je to značajnog rasta prodaje postojećim kupcima (Rewe Austrija), te ulaska u nove trgovačke centre (Spar Austrija i MaĎarska te Coop Švicarska), navodi se u izvješću.

Istodobno su prihodi od prodaje na domaćem tržištu zabilježili pad od 3 posto.

Prihodi od prodaje svih segmenata prodaje bilježili su rast prvih osam mjeseci ove godine u odnosu na prethodnu, ali su neuobičajni vremenski uvjeti za rujan utjecali na izraziti pad prodaje (preko 3 milijuna kuna u odnosu na prethodnu godinu) te posljedično i na veliko povećanje zaliha gotovih proizvoda, navodi se u izvješću.

Napominju i kako usred velike fluktuacije tečaja eura u odnosu na srpski dinar te velikih obveza prema matici, tvrtka Jadran Novi Sad i dalje iskazuje velike financijske rashode. Pozicioniranje na tržištu Srbije dodatno je otežano izrazito jakom konkurencijom domaće proizvodnje tog tržišta.

Jadran tvornica čarapa bavi se proizvodnjom ženskih hulahop čarapa, dokoljenica i sokni od pletenih i kukičastih sintetičkih i prirodnih vlakana (88 posto proizvodnje), te muških i dječjih čarapa od pletenih sintetičkih i prirodnih vlakana (12 posto proizvodnje). Instalirani kapaciteti dostatni su za proizvodnju oko 15 milijuna pari čarapa godišnje.

Tvrtke obuhvaćene konsolidacijom su Jadran čarape d.o.o. Novi Sad te Tvornica čarapa Jadran d.o.o. Sarajevo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙