FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Reakcije na uhićenje Josipa Boljkovca

ZAGREB, 2. studenog 2011. (Hina) - Hrvatsko društvo političkih zatvorenika (HDPZ) pozdravilo je, u današnjem otvorenom pismu ministru unutarnjih poslova Tomislavu Karamarku, uhićenje Josipa Boljkovca nazivajući taj čin prvim slučajem poziva na odgovornost zbog masovnih pogubljenja hrvatskih vojnika i civila nakon Drugog svjetskog rata.

"Vi ste ovim činom prvi u slobodnoj Hrvatskoj dokazali kako zločine jednog režima ne opravdavaju zločini drugog režima, da se žrtve ne poništavaju što nažalost nije jasno niti predsjednicima države", stoji u pismu.

Osim traganja za povijesnom istinom, ovim činom učinili ste više od bilo koga za nevine žrtve komunističkog režima koje zaslužuju naše sjećanje i poštovanje, zaključuje se u pismu HDPZ-a ministru Karamarku.

Hrvatski centar za istraživanje zločina komunizma također je pozdravio današnje uhićenje Josipa Boljkovca izražavajući zadovoljstvo što se, kako ističu, ostvaruje predizborno obećanje predsjednika Republike Ive Josipovića o 'pravdi i pravednosti'.

Zadovoljni smo što se ostvaruje predizborno obećanje predsjednika Republike, Ive Josipovića, o 'pravdi i pravednosti', što znači da je pravda spora ali dostižna, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙