FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obama i Sarkozy obilježit će kraj libijskih operacija

WASHINGTON , 1. studenog 2011. (Hina/AFP) - Predsjednik SAD-a Barack Obama i njegov francuski kolega Nicolas Sarkozy zajedno će obilježiti završetak vojnih operacije u Libiji na svečanosti u Cannesu, u petak, po završetku summita G20, izvijestila je u utorak Bijela kuća.

U priopćenju stoji kako će se čelnici tijekom svečanosti susresti s "američkim i francuskim vojnicima koji su sudjelovali u libijskim vojnim operacijama".

Operacije su, kako se navodi u priopćenju Bijele kuće, zaključene "nakon sedmomjesečnih napora i okrunjene su uspjehom. Cilj operacija bio je zaštititi libijski narod i poduprijeti ga u trenucima kada su se borili i postigli svoju slobodu".

Američki predsjednik u Cannesu se očekuje u četvrtak ujutro, gdje bi trebao sudjelovati u radu summita G20. Bijela kuća ranije je najavila bilateralni sastanak Obame i Sarkozyja u četvrtak ujutro, dajući naslutiti kako bi se dvojica čelnika mogla sastati još jednom prije povratka američkog predsjednika u SAD, no nisu objavljene pojedinosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙