FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo kulture raspisalo javni poziv za potporu izdavanju knjiga u 2012.

ZAGREB, 31. listopada 2011. (Hina) - Ministarstvo kulture raspisalo je javni poziv za potporu izdavanju knjiga u 2012. i to za djela domaće književnosti i publicistike, prijevode djela koja predstavljaju opća kulturna dostignuća te za sabrana, odabrana i kritička izdanja - djela hrvatskih autora.

Potpora izdavanju knjiga dodjeljivat će se autorskim pjesničkim, proznim i književno-esejističkim djelima kao i onima za čije je objavljivanje potrebno osigurati sredstva za istraživački, književno-povijesni ili osobito zahtjevan prevodilački rad. Prijave se primaju do 15. prosinca 2011. godine.

Pravo podnošenja prijava na javni poziv imaju pravne osobe koje su registrirane za obavljanje nakladničke djelatnosti u RH i autori vlastitih izdanja koji su državljani Republike Hrvatske. Inozemni se izdavači mogu natjecati za potporu objavljivanju djela hrvatskih autora u prijevodu na strane jezike.

Prijavnice se mogu naći na internetskoj adresi www.min-kulture.hr. Razmatrat će se samo one prijave za koje je ispravno ispunjena on line prijavnica. Ispisane prijavnice s traženom dokumentacijom moraju se poslati poštom ili osobno predati u Ministarstvu kulture u Runjaninovoj 2.

U okviru programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske u 2012. godini bit će posebno raspisani natječaji za otkup knjiga za narodne knjižnice te za dodjelu potpora za poticanje književnog stvaralaštva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙