FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijerka Kosor počasna građanka Omiša

OMIŠ, 31. listopada 2011. (Hina) - Predsjednica vlade Jadranka Kosor danas je u omiškoj gradskoj upravi primila povelju počasne građanke Omiša odlukom Gradskog vijeća 2010., na prijedlog Udruge roditelja stradalnika Domovinskog rata.

Povelja je premijerki dodijeljena za doprinos razvoju demokracije i promicanje ugleda Republike Hrvatske u svijetu, rekao je gradonačelnik Ivan Škaričić, dodavši da joj je trebala biti uručena još prošle godine, ali nije jer je premijerka bila spriječena zbog svojih obveza.

Zahvalivši na priznanju, premijerka Kosor je posebice zahvalila Udruzi roditelja stradalnika Domovinskog rata, čiji su nas, rekla je, najmiliji zadužili jer su dali svoje živote za domovinu. Rekavši da su te udruge moralna vertikala u Hrvatskoj, dodala je: "Naša je trajna obveza da slušamo i čujemo što nam govore te udruge koje su moralna vertikala hrvatskog društva te da radimo u skladu s najvišim moralnim vrjednotama."

Također je naglasila kako moramo još puno raditi da Hrvatska postane pravna i socijalno pravedna država, onakva kakvu su željeli hrvatski branitelji. Premijerka Kosor se upisala u knjigu počasnih gostiju grada Omiša te izvijestila domaćine, omiške dužnosnike, o zaključku s prošle vladine sjednice, po kojem se, objasnila je, Fond za zaštitu okoliša obvezuje da pomogne Omišanima u sprječavanju opasnosti od odrona od stijena, što je višegodišnji problem.

Gradonačelnik Ivan Škaričić je zahvalio na vladinoj pomoći od deset milijuna kuna za sprječavanje ospasnosti od odrona stijena u Omišu.

Također je istaknuo da u povelji o proglašenju počasne građanke Omiša premijerke Kosor stoji rečenica na latinskom, kršćanski napis "Hvala ti, Gospodine, što sam živio na ovom svijetu", čime se poručuje da i mi budemo sretna zemlja Hrvatska.

S premijerkom su bila i četvorica ministara - gospodarstva Đuro Popijač, kulture Jasen Mesić, graditeljstva i zaštite okoliša Branko Bačić i uprave Davorin Mlakar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙