FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuska: Drugi dan štrajka Air Franceova osoblja

PARIZ , 30. listopada 2011. (Hina/AFP) - Zračni promet u francuskim zračnim lukama i dalje je, drugi dan zaredom poremećen, zbog štrajka kabinskog osoblja zrakoplovne tvrtke Air France, a otkazani su deseci letova neposredno prije blagdana Svih svetih.

U priopćenju uprave Air Francea kaže se da je u nedjelju realizirano 88 posto predviđenih letova, te da je više od 120.000 putnika uspjelo stići na svoja odredišta.

"Nijedan let nije otkazan u zadnji tren", stoji u priopćenju. U ponedjeljak će se, unatoč štrajku, "sigurno ostvariti najmanje 85 posto predviđenih letova". Uprava tvrtke ponovno se "ispričala svojim klijentima" istaknuvši u priopćenju kako "ulaže velike napore da im zajamči uslugu prijevoza".

"Pravo na štrajk je ustavan, no ako se on pokrene za vikend tijekom kojega se, zbog blagdana Svih svetih, okupljaju obitelji, mislim da nije najbolji trenutak", rekla je ministrica prometa i zaštite okoliša Nathalie Kosciusko-Morizet, dodavši kako je "Air France u delikatnoj situaciji" s obzirom na činjenicu da je već u gubitku čak 200 milijuna eura.

Sindikat kabinskog osoblja štrajk je počeo u subotu i namjerava ga održavati pet dana. Razlog je predviđeno rezanje osoblja u zrakoplovima Air Francea

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙