FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kongres SDP BiH dao punu potporu Zlatku Lagumdžiji

SARAJEVO, 29. listopada 2011.(Hina) - Izaslasnici izvanrednog kongresa Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, koji je u subotu održan u Sarajevu, dali su potporu sadašnjem stranačkom vodstvu, među ostalim i glede stajališta u pregovorima o uspostavi vlasti na državnoj razini, koji bez uspjeha traju još od izbora u listopadu 2010. godine.

Tijekom glasovanja o povjerenju predsjedniku stranke Zlatku Lagumdžiji i članovima glavnog i nadzornog odbora, svih 547 izaslanika dalo im je potporu.

Na kongresu, čije je sazivanje obrazloženo kriznim stanjem u zemlji, izaslanici su bez posebne rasprave usvojili sedam rezolucija koje su potvrdile stranačku politiku na različitim područjima.

Podržano je i Lagumdžijino stajalište iz uvodnog izlaganja da ne treba bježati ni od izvanrednih izbora 2012. godine ako se uskoro ne postigne dogovor o uspostavi novog Vijeća ministara BiH. Prema njegovom prijedlogu, izvanredni opći izbori održali bi se zajedno s općinskima, koji bi trebali biti provedeni u listopadu iduće godine.

SDP BiH je uz Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika najveća stranka u BiH i jedan od ključnih sudionika pregovora o uspostavi nove vlasti.

Ključni problem u pregovorima dosad je bio prijepor oko položaja ministra vanjskih poslova, koji žele i SDP i SNSD. Drugi problem je nesuglasje oko toga hoće li sve položaje namijenjene hrvatskim ministrima popuniti kandidati HDZ BiH i HDZ 1990. ili će jedan od njih pripasti i kandidatu kojeg predloži SDP.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙