FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otpis grčkog duga ne bi trebao aktivirati isplatu CDS-ova – udruženje

PARIZ, 28. listopada 2011. (Hina/AFP) - Otpis polovine vrijednosti grčkog duga u suglasnosti s bankama ne bi trebao biti otponac za isplate premija osiguranja naplate potraživanja, konstatiralo je Međunarodno udruženje za swapove i izvedenice (ISDA).

"Na temelju onog što nam je poznato preliminarna medijska izvješća upućuju na zaključak da je restrukturiranje duga dobrovoljno i da nije obvezujuće za sve vlasnike obveznica", objavila je ISDA u priopćenju u četvrtak.

"S obzirom na to ne čini se vjerojatnim da će restrukturiranje aktivirati isplate po važećim ugovorima o CDS-ovima", procjenjuju u ISDA-i.

CDS je instrument osiguranja naplate potraživanja prema poduzećima i vladama a aktivira se nakon objave poremećaja u podmirivanju financijskih obveza.

"Važno je također napomenuti da prijedlog o restrukturiranju još nije u fazi u kojoj bi bilo vjerojatno da će ISDA-in odbor za procjene prihvatiti zahtjev za procjenu eventualnog poremećaja u podmirivanju financijskih obveza".

Čelnici eurozone postigli su u četvrtak u ranim jutarnjim satima dogovor o rješenju za dužničku krizu u eurozoni, koji uključuje otpis 50 posto grčkog duga u privatnom sektoru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙