FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Seljaci traže obeštećenje za robu predanu Đakovštini

ĐAKOVO, 28. listopada 2011. (Hina) - Poljoprivrednici, njih 523, koji do sada nisu obeštećeni za žito koje su 2009. predali Đakovštini, traže isplatu svojih potraživanja, a ako se to uskoro ne dogodi najavljuju prosvjede.

Drago nam je što su radnici propale mlinsko-pekarske industrije Đakovština prosvjedima izborili da im Vlada iz proračunske zalihe isplati njihovih 28 milijuna potraživanja no i mi, nas 523 seljaka, imamo pravo da država obešteti i nas, a na ime predanog uroda još 2009. godine. To više što su nam to obeštećenje predsjednica Vlade Jadranka Kosor i ministar poljoprivrede Petar Čobanković u ove dvije godine čvrsto obećali nekoliko puta, rekao je predsjednik đakovačke Udruge Brazda Matija Brlošić na konferenciji za novinare u Gradskoj vijećnici koju je održao zajedno s gradonačelnikom Zoranom Vinkovićem i u nazočnosti nekoliko nezadovoljnih poljoprivrednika.

Na obeštećenje će 523 seljaka, mahom s područja Đakovštine, sačekati još do iza Svih svetih, a izostane li ono do tada seljaci će u prosvjede, traktorima će doći pred ulaz u bivšu Đakovštinu kojoj su 2009. i predali urod za koji ni nakon dvije godine nisu isplaćeni, najavio je Brlošić.

Ta skupina seljaka Đakovštini je tada predala 7.800 tona različitog uroda, mahom pšenice, u vrijednosti od gotovo sedam milijuna kuna.

Mnogi su na nagovor uprave propale Đakovštine robu i fakturirali i to uoči njenog kraha. Dvije godine strpljenja i obećanja iz Vlade da ćemo, nakon što je država početkom 2010. izbijanjem afere o nestalnom žitu iz đakovačkog silosa obeštetila 2.000 seljaka i mi doći na red za obeštećenje, bilo je dovoljno.

Čak je u rujnu ove godine iz Robnih zaliha stigla najava da će nas one, prodajom dijela robe na tržištu, obešteti u cijelosti, čak je i stečajni upravitelj Đakovštine prikupio brojeve naših računa da nas se isplati, no do danas se nije dogodilo ništa, rekao je Brlošić.

(Hina) xsela yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙