FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić primio predstavnike Sindikata biciklista i biciklističkih udruga

ZAGREB, 27. listopada 2011. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je jutros u prostorima Gradske uprave predstavnike Hrvatskog biciklističkog saveza i biciklističkih udruga Sindikat biciklista, Ruralni tandem te Moj bicikl s kojima je razgovarao o biciklističkoj infrastrukturi u gradu, suradnji Grada s udrugama i daljnjim potrebnim koracima, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika.

Zahvalivši gradonačelniku na razumijevanju za probleme biciklista i prilici da iznesu svoje prijedloge, predsjednik Sindikata biciklista Marko Gregović naglasio je kako su svjesni kvalitetnih pomaka unatrag deset godina u biciklističkom prometu, ali da ima dosta toga što bi se još moglo učiniti.

Prijedlozi biciklista u cijelosti su prihvaćeni te je dogovoreno da će se, u skladu s propisima, legalizirati vožnja bicikala po nekim površinama na koridorima u pješačkoj zoni, ali uz ograničenje brzine do 5 km/h. U gradskim četvrtima, stambenim kvartovima gdje nema potrebe za velikom brzinom, uspostavile bi se tzv.„zone 30“ s ograničenjem brzine do 30 km/h.

Također je dogovoreno da će se sustavno dopunjavati postojeće staze kao i parkirališta za bicikle, te da će se razmotriti mogućnost uređenja tzv. biciklističke magistrale, a za realizaciju bi se koristila postojeća infrastruktura.

Gradonačelnik Bandić potpisao je Seviljsku deklaraciju o prednostima bicikla kao transportnoga sredstva, a podržao je i aktualne projekte „Mobil 2020“ i osnivanje Nacionalne koordinacije hrvatskih biciklističkih udruga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙