FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 23. listopada 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

PULA - Saborski zastupnik i potpredsjednik IDS-a Damir Kajin na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli ustvrdio da se institucije u zemlju raspadaju i da demokracija ne funkcionira. Po njegovo ocjeni, nefunkcioniranje demokracije u zemlji potvrdio je slučaj skidanja imuniteta zastupniku Željku Jovanoviću. "Mi u Hrvatskoj imamo na djelu zlouporabu policije, financijskog aparata, a bojim se i sudstva. Ivo Sanader je 'mala beba' spram ekipe koju je ostavio, on je u odnosu na njih i te kakav demokrat", izjavio Kajin. Dodao je da će "ekipa na vlasti, oko HDZ-a, 'potrošit sve institucije u ovoj državi". "Ako su pojedinci u tim institucijama spremni slijediti HDZ, onda im treba poručiti: Ako su ovo vrijeme bili zajedno s HDZ-om i radili po njihovom nalogu, onda moraju slijediti sudbinu HDZ-a i po gubitku izbora", poručio je Damir Kajin dodavši da upravo iz tog razloga ti pojedinci, koje nije htio imenovati, moraju biti spremni na odlazak. "S istim ljudima ne može se voditi nova vlada, jer će nova vlast postati talac tih ljudi koji su vjerno služili HDZ-u u zadnjih 17 od 21 godine", kazao je Kajin.

ZAGREB - Maskirani počinitelj u subotu je oko 21,50 sati u jednom sesvetskom kafiću pokušao iz vatrenog oružja ubiti 40-godišnjeg muškarca, koji je pritom teško ozlijeđen, rečeno je danas u Policijskoj upravi zagrebačkoj. Ozlijeđenom muškarcu, koji je zadobio nekoliko prostrijelnih rana, liječnička pomoć pružena je u bolnici Dubrava, a policija intenzivno traga za napadačem. Policija nije izvijestila je li riječ o mafijaškom obračunu, kako su nagađali pojedini mediji, niti jesu li se žrtva i napadač ranije poznavali. Neslužbeno se doznaje kako je u vrijeme pucnjave u ugostiteljskom objektu "Marko" na Sesvetskoj cesti bilo još gostiju, a osumnjičeni napadač na glavi je imao kapu s prorezima za oči i bio je odjeven u crnu odjeću, te je prve hitce navodno ispalio s ceste kroz prozor kafića.

VODICE - U požaru u obiteljskoj kući u Vodicama jutros je smrtno stradao 24-godišnji mladić, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Po podacima šibensko-kninske policije, požar je buknuo oko 6,30 sati u Ličkoj ulici u obiteljskoj kući 53-godišnjeg mještanina. Požar, koji je ugašen u 8, 35 sati, gasilo je 11 vatrogasaca i četiri vatrogasna vozila šibenske Javne vatrogasne postrojbe (JVP) i vodičkoga Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD). Očevid je u tijeku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙