FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nagrađena najbolja investicijska društva

ROVINJ, 21. listopada 2011. (Hina) - U okviru 21. konferencije Zagrebačke burze, koja je danas počela s dvodnevnim radom u Rovinju, dodijeljene su nagrade najboljim investicijskim društvima na Zagrebačkoj burzi u 2010. godini te tvrtkama s najboljim odnosima s ulagateljima.

Prvo mjesto u konkurenciji najboljih investicijskih društava po prometu dionicama u 2010. godini pripalo je Erste banci, drugo mjesto Zagrebačkoj banci i treće mjesto investicijskom društvu Intercapital.

Nagrada za promet obveznicama te za ukupan promet ostvaren na Zagrebačkoj burzi u 2010. godini pripala je također investicijskom društvu Intercapital.

Prvu nagradu Poslovnog dnevnika tvrtkama s najboljim odnosima s ulagateljima osvojila je kompanija Ericsson Nikola Tesla, drugo mjesto pripalo je Hrvatskom telekomu, a treće Atlantic grupi.

Predsjednica Uprave Zagrebačke burze Ivana Gažić, otvarajući konferenciju, istaknula je rad Burze po standardima struke u skladu s aktualnim svjetskim financijskim trendovima. Dodala je kako je pristupanje Europskoj uniji izazov u smislu "stalnog povećanja regulatornih zahtjeva".

Današnja zajednica koja se okuplja oko tržišta kapitala, smatra ona, djeluje u teškim uvjetima jer se živi i djeluje u svijetu rastuće regulacije koja svejedno nije bila dovoljna da bi spriječila velike financijske krize koje su pratile i hrvatsko gospodarstvo.

Svakodnevno se susrećemo s teškoćama koje otežavaju daljnji rast Burze poput bankocentričnosti sustava i smanjenog povjerenja ulagatelja u tržište kapitala, kazala je predsjednica Uprave Zagrebačke burze.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙