FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Eko Etno Hrvatska Europa Tour od 26. do 30. listopada

ŠIBENIK, 21. listopada 2011. (Hina) - Deveti međunarodni sajam proizvoda i usluga ruralnih područja Eko Etno Hrvatska Europa Tour, koji će se od 26. do 30. listopada održati u novom poslovno-trgovačkom centru Green Gold u Zagrebu, okupit će oko 400 izlagača iz šest županija i Zagreba te nekoliko europskih zemalja koji će predstaviti stare obrte, zanate, folklor, gastronomsku ponudu, ekološke i druge proizvode ruralnih područja.

Najavljujući program te manifestaciju na konferenciji za novinare na Danima hrvatskog turizma u Šibeniku, direktorica tvrtke-organizatora Hrvatskog farmera Dijana Katica rekla je da će se otvorenjem tog sajma na 5.000 četvornih metara ujedno službeno otvoriti i centar Green Gold. Time se također želi pokazati da ruralno itekako može funkcionirati i biti dobro povezano s urbanim, kazala je.

Osim brojnih izlagača i atraktivnih događanja za publiku sajam Eko Etno ove će godine obilježiti i niz stručnih radionica i prezentacija te konferencije srednjoeuropske inicijative (CEI) pod nazivom Marketing i brendiranje proizvoda i usluga ruralnih područja.

Novi projekt u sklopu Eko Etna ove je godine i Eko Etno Modna Platforma koja će nizom modnih revija predstaviti etno dizajnere iz Hrvatske i regije, a posebno će se u suradnji s Ministarstvom turizma i Udrugom hrvatskih putničkih agencija promovirati i projekt Hrvatske autohtone kuhinje te turističkih programa za unutrašnjost Hrvatske Upoznaj Hrvatsku.

Pokrovitelji sajma su nekoliko ministarstva, među kojima i Ministarstvo turizma, čiji je državni tajnik Željko Lenart naglasio važnost ruralnih područja za hrvatski turizam i cijelo gospodarstvo, kao i da je to prostor koji čuva hrvatsko autohtono te prirodnu i kulturnu baštinu.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙