FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Više od 3 mln kuna za projekte i stipendije

ZAGREB, 20. listopada 2011. (Hina) - Dodjelom više od tri milijuna kuna za financiranje različitih projekata te donacija i stipendija zaklada Adris zaključila je ovogodišnji, peti, natječajni krug od osnutka 2007.

Na natječaj raspisan u lipnju ove godine prispjele su 832 prijave, a zaklada je za financiranje izabrala 38 projekata, 19 donacija te 20 stipendija.

Uz potpore projektima iz područja „Znanje i otkrića“ te „Stvaralaštvo, ekologija, baština i dobrota“ zaklada je dodijelila i stipendije za izvrsne učenike srednjih škola te polaznike preddiplomskog i diplomskog, odnosno poslijediplomskog i doktorskog studija, ističe se u priopćenju zaklade.

Za 11 projekata iz programa “Znanje i otkrića” izdvojeno je ukupno 909.723 kune, a za 11 projekata iz programa "Stvaralaštvo" 400.000. Za ukupno 16 projekata iz područja “Ekologija i baština” izdvojeno je 676.000 kuna, a za 19 donacija iz programa “Dobrota" 389.000. Uz to, u programu stipendiranja, zaklada je u ovogodišnjem donacijskom ciklusu za 20 stipendija izdvojila ukupno 520.000 kuna. Zaklada Adris će i ove godine omogućiti nastavak stipendiranja i u školskoj i akademskoj godini 2011./2012. svojim stipendistima koji su postigli izvrsne rezultate, za što će izdvojiti ukupno 196.800 kuna.

Napominju da su ključni za odabir bili kriteriji izvrsnosti, inovativnosti i važnosti za opće dobro.

Zaklada je, odlukom o stipendiranju petero studenata tijekom cijelog studiranja, financijski poduprla i projekt "Korak u život". Za financiranje Zaklade Adris, Adris grupa izdvaja jedan posto dobiti ostvarene u prethodnoj godini. Zaklada je dosad, uključivo i ovaj donacijski ciklus, dodijelila više od 20 milijuna kuna.

Ove godine izdvojila je znatan novac za potporu projektu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Zavoda za histologiju i embriologiju, za uspostavu prve biobanke biopsija sjemenika u hrvatskom sustavu javnog zdravstva. Među ostalim je poduprla i rad Centra za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i Komunikacijske vještine (CEPAMET) Medicinskog fakulteta u Zagrebu, odnosno projekt „Palijativna medicina u Hrvatskoj: stavovi i potrebe bolesnika s uznapredovalom malignom bolesti te njihovih liječnika“, kao i projekt Sveučilišta u Zagrebu: „CROnline - mrežno učenje hrvatskog kao inoga jezika“.

Zaklada je u području "Stvaralaštvo" poduprla i projekt Moderne galerije „Putujuća izložba taktilne galerije MG-velikani hrvatskog slikarstva“, a u području "Ekologija", Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu s projektom očuvanja biljne raznolikosti livada i pašnjaka Ćićarije. U području "Baština" znatna je sredstva dodijelila za provedbu projekata Katedre čakavskog sabora Roč za istraživanje hrvatskoga glagoljskog tiskarstva, a u području "Dobrota" poduprla je, uz ostale, i projekt vukovarskog Društva za pomoć mentalno retardiranim osobama „Golubići - mali klub za osobe s mentalnom retardacijom“.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙