FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak 20. listopada

ZAGREB, 20. listopada 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak, 20. listopada

ZAGREB - Drugog i završnog dana posjeta Hrvatskoj predsjednik Mongolije Tsakhia Elbegdorj razgovarat će s predsjednikom Hrvatskog sabora Lukom Bebićem (12.15 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ante Starčevića, Trg sv. Marka 6). Predviđen je i posjet tvrtki Genera d.d. radi razmatranja moguće suradnje mongolskih institucija i tvrtki zainteresiranih za suradnju s ovom hrvatskom tvrtkom (9.45 sati, Svetonedeljska 2, Kalinovica, Rakov Potok).

BRUXELLES - Odbor za vanjsku politiku Europskog parlamenta u prvom čitanju raspravljat će o dva dokumenta - o nacrtu rezolucije o pristupnom ugovoru s Hrvatskom te o nacrtu rezolucije o hrvatskoj aplikaciji za članstvo u EU-u. Europski parlament time započinje s postupkom odobravanja Ugovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji koji bi trebao završiti 1. prosinca. Nacrte obaju dokumenata pripremio je parlamentarni izvjestitelj za Hrvatsku Hannes Swoboda. Odbor će o njima glasovati 14. studenoga i onda ih uputiti na plenarnu sjednicu Europskog parlamenta, koji će glasovati 1. prosinca. Nakon toga će Vijeće EU-a na sastanku 5. prosinca službeno prihvatiti nacrt Ugovora o pristupanju i tada će biti obavljene sve proceduralne pretpostavke za njegovo potpisivanje.

ATENA - Nastavlja se opći štrajk u Grčkoj koji su sazvale dvije najveće sindikalne središnjice Adedy i GSEE, koje predstavljaju pola grčke radne snage. Štrajk, koji je paralizirao veći dio zemlje, održava se istodobno s predviđenim parlamentarnim glasovanjem o novom paketu mjera štednje u četvrtak.

Dežurni:

Noć: Branka Radman

Prijepodne: Domagoj Janković

Poslijepodne: Darko Vlahović

Navečer: Srđan Baković

Tel: 00385 1 4808645

Fax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙