FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović dočekao mongolskog predsjednika

ZAGREB, 19. listopada 2011. (Hina) - Mongolski predsjednik Tsakhia Elbegdorj stigao je u srijedu u dvodnevni državni posjet Hrvatskoj na poziv hrvatskog predsjednika Ive Josipovića koji mu je priredio svečani doček.

U čast mongolskog šefa države postrojena je ispred Ureda predsjednika Počasna zaštitna bojna s predstavnicima svih triju rodova Hrvatske vojske, kopnene vojske, zrakoplovstva i mornarice te su odsvirane himne dviju država.

Dvojicu visokih dužnosnika očekuju službeni razgovori, a prema najavama, očekuje se potpisivanje Zajedničke deklaracije o suradnji dviju država, posebice na gospodarskom planu, te pomoći Hrvatske u jačanju parlamentarne demokracije u Mongoliji.

U četvrtak, drugog dana posjeta, mongolski predsjednik bi se trebao sastati s predsjednikom Hrvatskog sabora Lukom Bebićem i ministrom vanjskih poslova Gordanom Jandrokovićem, a predviđen je i posjet tvrtki Genera d.d. radi razmatranja moguće suradnje mongolskih institucija i tvrtki s tom hrvatskom tvrtkom.

Tsakhia Elbegdorj je stupio na dužnost predsjednika države 18. lipnja 2009. Hrvatska i Mongolija su uspostavile diplomatske odnose u ožujku 1993. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙