FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sastanak premijerke Kosor, Friščića i Pupovca

ZAGREB, 19. listopada 2011. (Hina) - U Banskim dvorima počeo je poslije podne sastanak predsjednice Vlade Jadranke Kosor s koalicijskim partnerima HSS-om i SDSS-om, a predsjednik HSS-a Josip Friščić rekao je novinarima prije njegova početka da ostaje u vladajućoj koaliciji, dok je potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac kazao da na to pitanje ne može odgovoriti prije sastanka.

Friščić je u izjavi novinarima odbacio nagađanja da je odbio biti jezičac na koalicijskoj vagi. "Ne znam tko vam je to rekao, jer mi nismo to izjavili. Mi se i dalje ponašamo kao što smo se ponašali protekle četiri godine, odgovorno za ono za što smo dobili povjerenje", kazao je Friščić.

Ono što smo dogovorili s koalicijskim partnerima želimo provesti do kraja, poručio je.

Zamoljen da komentira kompromis koji nudi oporba, on je rekao da nije za pogađanje na kraju mandata o čemu će se raspravljati u Hrvatskome saboru.

Jasno je propisano kako se rasprave vode i koji se dokumenti stavljaju na dnevni red, kao i kako se netko o njima može opredjeljivati prilikom odlučivanja, rekao je Friščić izrazivši protivljenje svakodnevnim sastancima o tome koji će se zakonski prijedlozi raspravljati u Saboru, a koji neće.

Uvjeren da koalicija ima većinu, rekao je da je stvar samo u tome kako će svatko od koalicijskih partnera osigurati prisutnost svojih zastupnika.

"Što se tiče nas šestero iz HSS-a, mi smo uvijek tamo gdje se jasno i glasno treba očitovati i donijeti odluku", poručio je Friščić.

Pupovac je, pak, na pitanje novinara ostaje li i dalje u koaliciji odgovorio: "Kada bih ja to vama sada mogao reći, onda sastanak ne bi bio potreban".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙