FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren 7. Sajam stipendija i prateće obrazovne ponude

ZAGREB, 19. listopada 2011. (Hina) - Na 7. Sajmu stipendija i prateće obrazovne ponude, koji je otvoren danas u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, 44 izlagača iz devet zemalja ponudit će učenicima i studentima informacije o stipendijama i mogućnostima studija u Hrvatskoj i inozemstvu.

Ove će se godine predstaviti najviše stipendija i obrazovnih mogućnosti do sada i očekuje se da će se dodijeliti više od 7.700 stipendija za studij u Hrvatskoj i 1.600 stipendija za studij u inozemstvu.

Ovogodišnji Sajam stipendija održava se pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske te ga je otvorila izaslanica predsjednika Ankica Marinović, naglasivši važnost koju predsjednik Josipović pridaje visokom obrazovanju, koje je značajno za društveni i gospodarski razvoj zemlje. Kazala je i kako je važno u doba ekonomske krize imati jedno mjesto koje nudi različite oblike za financiranje troškova studija i omogućava pristup svima koji su zainteresirani i sposobni za studiranje, a koji to možda ne mogu platiti.

Novost je ovogodišnjeg Sajma predstavljanje Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske kao prve Zemlje partnera Sajma. Veleposlanik Velike Britanije u RH David Blunt naglasio je da je važno ulagati u visoko obrazovanje jer je to ključ ekonomskog napretka zemlje. Osvrnuo se i na vrlo prestižne Chevening stipendije koje dodjeljuje britanska vlada, u okviru koje svake godine velik broj hrvatskih studenata ima priliku studirati na preddiplomskoj ili diplomskoj razini u Velikoj Britaniji. Britansko će veleposlanstvo ujedno predstaviti novu prestižnu britansku stipendiju Croatia Chevening Cambridge.

Među izlagačima na Sajmu je i tvrtka Lidl koja studentima 1. godine ekonomije nudi trogodišnju stipendiju u Njemačkoj, koja podrazumijeva studiranje i rad u tvrtki, mjesečnu plaću (od 1000 do 1.600 eura) te u konačnici posao u Hrvatskoj na mjestu regionalnog voditelja prodaje.

Njemačka vlada također nudi stipendije od tri do šest mjeseci za usavršavanje u nekima od vodećih njemačkih tvrtki. Cilj je te stipendije stjecanje prakse i iskustva te implementiranje stečenih znanja u Hrvatskoj.

Nude se i stipendije u Kanadi i Sloveniji, američka vlada nudi atraktivne Fulbrightove stipendije, a francusko veleposlanstvo jezične i za sva ostala znanstvena područja. INA - Industrija nafte također na Sajmu predstavlja programe stipendiranja, programe zapošljavanja visokoobrazovanih pripravnika te međunarodno natjecanje za studente.

Informacije o predstavljenim izlagačima na Sajmu bit će dostupne 20. listopada na online Sajamu stipendija na portalu www.stipendije.info.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙