FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SABMiller kupuje udio u turskom Efesu

LONDON, 19. listopada 2011. (Hina/AFP) - Međunarodni pivarski div SABMiller objavio je u srijedu da će kupiti udio u turskoj grupi za proizvodnju piva Anadolu Efes u sklopu nastojanja dva poduzeća da povećaju prodaju u Rusiji i ostalim dijelovima nekadašnjeg Sovjetskog Saveza, te u Turskoj i na Bliskom istoku.

Dogovorili su da će Efes prebaciti 24-postotni udio u poslovanju na SABMiller sa sjedištem u Velikoj Britaniji. Financijske pojedinosti sporazuma nisu objavljene.

Efes je najveći proizvođač piva u Turskoj a proizvodi i bezalkoholna pića.

SAB-ovi brandovi piva uključuju Grolsch, Pilsner Urquell i Peroni.

Prošlog mjeseca SAB je dogovorio kupnju australske pivarske grupe Foster's za 10 milijardi dolara.

Izvršni direktor SAB-a Graham Mackay kazao je: "Vodeća pozicija Anadolu Efesa u segmentu piva i bezalkoholnih pića na turskom tržištu i udruživanje radi daljnjeg rasta i akvizicija u Zajednici Nezavisnih Država (ZND) i na Bliskom istoku izuzetno su atraktivni".

"Izgledi za ta tržišta odlični su."

SABMiller je u srijedu objavio i priopćenje u kojem navodi da je njegova poslovna izvedba u prvoj polovini godine bila u skladu s očekivanjima tržišta.

Prihodi grupe povećani su za šest posto u odnosu na isto razdoblje lani, poduprti 'selektivnim' povećanjem maloprodajnih cijena.

Obujam prodaje lager piva u svijetu porastao je za tri posto, dok je na sjevernoameričkom tržištu smanjen za 2,3 posto. U Europi je ostao nepromijenjen.

U Aziji obujam prodaje povećan je za četiri posto, u Africi za 15 a u Latinskoj Americi za osam posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙