FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 19. listopada

ZAGREB, 19. listopada 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 19. listopada:

ZAGREB - Hrvatski sabor zasjedanje nastavlja raspravom o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj potpori poljoprivredi i ruralnom razvoju, a s ciljem jednostavnije provedba sustava potpora do ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Izmjenama i dopunama, o kojima Sabor raspravlja u hitnom postupku, među ostalim se za 2011. i 2012. godinu utvrđuje financijska omotnica za mjere ruralnog razvoja, vezane uz potporu područjima s teškim uvjetima gospodarenja te ekološku i integriranu proizvodnju, a propisuje se i pravo na premiju za krave dojilje, ovce i koze, te pravo na potporu za očuvanje izvornih i zaštićenih pasmina domaćih životinja. Predlaže se i odgađanje datuma do kojeg jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave mogu, bez odobrenja Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, odobravati lokalne potpore, a kao novi rok određen je 30. rujna 2012. godine. Vlada kao predlagatelj ističe da je riječ o nužnom usklađivanju koje će pripremiti korisnike i administraciju na lakšu primjenu sustava potpora koji nas očekuje u godini ulaska u EU (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Ured za ravnopravnost spolova Vlade RH predstavit će Nacionalnu politiku za ravnopravnost spolova za razdoblje od 2011. do 2015. godine i Strategiju za ravnopravnost između žena i muškaraca 2010. - 2015. Europske komisije. Na predstavljanju će sudjelovati predstavnici Vlade RH i Delegacije Europske unije u Hrvatskoj (12 sati, hotel Westin, Kristalna dvorana, Izidora Kršnjavoga 1).

ZAGREB - U Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi održat će se konferencija za novinare na kojoj će biti potpisan Kolektivni ugovor za djelatnost socijalne skrbi (10 sati, Velika dvorana Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, Ksaver 200 a).

ZADAR - U Zadru će Kukuriku koalicija (SDP, HNS, IDS, HSU) javno predstaviti Plan 21 - Društvo bez korupcije. U ime Kukuriku koalicije govorit će i odgovarati na pitanja građana predsjednik SDP-a Zoran Milanović te Ranko Ostojić i Željko Jovanović (17 sati, Arsenal, Trg tri bunara 1).

ZAGREB - Hrvatski laburisti - Stranka rada predstavit će u Zagrebu program "Plan A" u povodu izlaska na izbore (12 sati, Tribina grada Zagreba, Kaptol 27).

ZAGREB - Transparency International Hrvatska (TIH) održat će konferenciju za novinare u povodu završetka kampanje "Imamo pravo znati!". U sklopu kampanje koja se ove godine provodila po peti put na teritoriju cijele Hrvatske, TIH je promovirao Zakon o pravu na pristup informacijama i Zakon o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe. U sklopu kampanje postavljeni su štandovi diljem Hrvatske na kojima su se građani mogli informirati o tim zakonima (11 sati, štand TIH-a, Trg Petra Preradovića).

ZAGREB - U povodu šezdeset godina Leksikografskoga zavoda Miroslav Krleža i trideset godina od Krležine smrti, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Ive Josipovića održat će se međunarodna konferencija "Europa i enciklopedija: Kultura i kodifikacija" u kojoj će sudjelovati stručnjaci i znanstvenici iz osam europskih zemalja. Konferenciju organiziraju Leksikografski zavod Miroslav Krleža i zagrebački Pravni, Filozofski i Ekonomski fakulteti. (11 sati, Multimedijski centar KBC Sestre milosrdnice, Vinogradska ulica 29).

ZAGREB - Drugi kongres hrvatskih muzealaca u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. Uvodno će govoriti dr. Jasna Galjer, izvanredna profesorica Odsjeka za povijest umjetnosti na zagrebačkom Filozofskom fakultetu. Na tematskom 2. kongresu hrvatskih muzealaca "Muzeji i arhitektura u Hrvatskoj" koji se do 21. listopada održava u Muzeju suvremene umjetnosti, više od 130 sudionika razmatrati će teme: Arhitektura muzeja kroz vrijeme, Povijesni objekti adaptirani za muzeje, Suradnja arhitekata i muzealaca, Prema sustavnom planiranju i izgradnji muzeja u Hrvatskoj, Muzejsko prezentiranje arhitektonske baštine i Muzejske zgrade i oprema u sustavu muzejske dokumentacije. Kongres organizira Hrvatsko muzejsko društvo (9 sati, Muzej suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17).

KARLOVAC - Otvorenje izložbe slika Vasilija Josipa Jordana u Karlovcu (19 sati, Galerija "Vjekoslav Karas", Ljudevita Šestića 3). Vasilije Josip Jordan predstavlja se karlovačkoj likovnoj publici izborom 22 recentna rada u Galeriji "Vjekoslav Karas". Izložba je financirana sredstvima Ministarstva kulture i Grada Karlovca.

ZAGREB - Upravni odbor knjižne nagrade Kiklop 2011. i Sa(n)jam knjige u Istri održat će konferenciju za novinare u Zagrebu u povodu objavljivanja nominacija, nakon prvog kruga glasovanja, za knjižnu nagradu "Kiklop" i novom vizualnom identitetu Sajma knjige u Istri. Na konferenciji će govoriti dopredsjednik Upravnog odbora knjižne nagrade Kiklop 2011. Seid Sardarević, direktorica Sajma knjige u Istri Magdalena Vodopija, autorica nove skulpture Kiklopa Marina Orlić i autor novog vizualnog identiteta Sajma Stanislav Habjan Petikat (11 sati, Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Srebrenka Parlov

poslijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

Telefon: 01/48-80-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙