FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždin: počelo 43. plenarno zasjedanje HBK

VARAŽDIN, 18. listopada 2011. (Hina) - Pod predsjedanjem predsjednika Hrvatske biskupske konferencije (HBK), đakovačko-osječkog nadbiskupa Marina Srakića jutros je počelo 43. plenarno zasjedanje HBK koje se održava do 20. listopada u Varaždinu.

U pozdravnom govoru nadbiskup Marin Srakić najavio je da će tijekom sjednice biskupi posvetiti pozornost poruci biskupa HBK prigodom izbora zastupnika u Hrvatski sabor, pastoralno-pravnim odredbama o prilozima za mise, teološko-pastoralnim naglascima Papinih govora te Sinodi biskupa, prijedlogu smjernica i delegatima HBK.

Na početku sjednice predsjednik HBK pozdravio je nadbiskupa Maria Robeta Cassarija, apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj.

"Molimo da on osobno još jednom prenese izraze odanosti i zahvalnosti Svetom Ocu Benediktu XVI. za njegov nezaboravni posjet našoj Crkvi i domovini Hrvatskoj", rekao je msgr. Srakić.

Pozdravljajući članove HBK, predsjednik je pozdravio i odsutnoga Dražena Kutlešu, biskupa koadjutora porečkoga i pulskoga, o čijem su imenovanju, kako je rekao, doznali jučer. "Pozdravljamo i - čestitamo sa željom da ga Gospodin prati darom."

Od zadnjega plenarnog zasjedanja, koje je održano od 29. do 31. ožujka, kako je napomenuo, uslijedili su teški dani puni izazova za našu Crkvu povezanih uz 'slučaj Dajla'.

Predsjednik HBK podsjetio je na pohod Svetog Oca Benedikta XVI. Hrvatskoj te da su tom događaju posvetili izvanredno zasjedanje 12. srpnja. Naveo je završetak obnove hodočasničke crkve Gospe Voćinske, jubilarnu proslavu Ludbreškoga čuda, posvetu crkve Hrvatskih mučenika na Udbini. Srakić je čestitao biskupu Mili Bogoviću što je uza sve nevolje priveo kraju to djelo 9. rujna. Spomenuo je i sudjelovanje hrvatskih biskupa u prigodi beatifikacije Drinskih mučenica u Sarajevu 24. rujna.

Posljednjeg dana 43. plenarnog zasjedanja HBK, 20. listopada, održat će se konferencija za novinare.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙