FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biometeorološka prognoza za Hrvatsku od 19. do 21. listopada

ZAGREB, 18. listopada 2011. (Hina) - Biometeorološke prilike u Hrvatskoj u sljedeća će tri dana biti nepovoljne te kod meteoropata i kroničnih bolesnika prouzročiti pojačane tegobe, pokazuje biometeorološka prognoza za Hrvatsku od 19. do 21. listopada Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Sutra, 19. listopada, biometeorološke prilike bit će nepovoljne, a meteoropati će patiti od glavobolje, bolova na mjestima ranijih ozljeda i biti razdražljivi, kod reumatičara su vjerojatni pojačani bolovi, a povećane tegobe imat će i drugi kronični bolesnici.

U četvrtak, 20. listopada, nepovoljne biometeorološke prilike uzrokovat će razdražljivost, nesanicu i glavobolju kod meteoropata. Reumatičari, bolesnici s krvožilnim, dišnim i gastroenterološkim bolestima imat će pojačane tegobe, pa se preporuča izbjegavanje većih napora.

U petak, 21. listopada, u većem dijelu zemlje biometeorološke prilike će biti razmjerno nepovoljne, pa bi meteoropati i kronični bolesnici mogli imati pojačane tegobe, koje će ipak biti manje izražene nego prethodnih dana. Na južnom Jadranu biometeorološke prilike će biti nepovoljne, pa će meteoropati imati poteškoća sa snom i glavoboljom, a kronični bolesnici će imati pojačane tegobe.

Biometeorološku prognozu izrađuje Državni hidrometeorološki zavod u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙